fbpx
Γενική

Προσφέρει μέχρι και 60% οικονομία στην τσέπη μας

ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

Εκρηκτική αύξηση έχει σημειώσει τον τελευταίο καιρό η εγκατάσταση υγραερίου στα αυτοκίνητα πολλών Ξανθιωτών.
Με τους νέους φόρους στα καύσιμα, την ήδη υψηλή τιμή της βενζίνης, αλλά και την δεδομένη οικονομική στενότητα, το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι κάτοχοι Ι.Χ. στην Ξάνθη, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, επιλέγουν να μετατρέψουν το αυτοκίνητό τους από βενζινοκίνητο σε υγραεριοκίνητο, ώστε κάθε μετακίνηση πλέον να κοστίζει πολύ λιγότερο απ’ ότι πριν. Βέβαια δεν παύει το αυτοκίνητο μ’ ένα διακόπτη να λειτουργεί και ως βενζινοκίνητο.
Το βασικότερο πλεονέκτημα της υγραεριοκίνησης είναι η οικονομία που δίνει στον καταναλωτή. Σήμερα, η τιμή ανά λίτρο είναι περίπου 0,60 ευρώ για το υγραέριο, ενώ για τη βενζίνη ξεπερνάει το 1,40 ευρώ. Η οικονομία στα χρήματα του κάθε καταναλωτή αγγίζει το 60% ανά χιλιόμετρο μετακίνησης, σε σχέση με τη βενζίνη για το αυτοκίνητο που κινείται με αμόλυβδη.
Η διαδικασία της εγκατάστασης είναι απλή. Το μοναδικό έγγραφο που χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι μια υπεύθυνη δήλωση από τον τεχνικό, ώστε να περάσει το όχημα από ΚΤΕΟ, για να δηλωθεί η τροποποίηση της άδειας του αυτοκινήτου, ότι δηλαδή φέρει συσκευή υγραερίου. Κατά τα λοιπά, όποιος αποφασίσει να προβεί στην μετατροπή θα έχει υγραεριοκίνητο αυτοκίνητο σε δυο μόλις ημέρες. Σε ότι αφορά το κόστος, κυμαίνεται ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι σε γειτονικά κράτη, η μετατροπή κοστίζει το μισό, από ότι στη χώρας μας.
Στην Ευρώπη κυκλοφορούν πάνω από 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα με αυξητικές τάσεις. Εκείνο δε που είναι σημαντικό είναι η αύξηση των πρατηρίων Υγραερίου και των συνεργείων που τοποθετούν συσκευές.
Φυσικά, υπάρχει και ασφάλεια στη μετακίνηση με το υγραέριο, αφού όλα τα υλικά υγραερίου που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών και υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Οι συσκευές υγραεριοκίνησης που χρησιμοποιούνται, είναι παγκόσμιας αναγνώρισης.
Εκτός της οικονομίας που προσφέρει στη μετακίνηση, η εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο αποτελεί και μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Αυτό γιατί το υγραέριο είναι πολύ πιο καθαρό από τη βενζίνη και δεν ρυπαίνει το περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ένα ντιζελοκίνητο αυτοκίνητο ισοδυναμεί σε ρύπους με 20 υγραεριοκίνητα.
Τοποθετώντας συσκευή υγραερίου στο αυτοκίνητο μας, δεν αλλάζει και δεν αφαιρείται απολύτως τίποτε από αυτό. Απλά τοποθετούνται κάποια έξτρα εξαρτήματα, τα οποία κάνουν το αυτοκίνητο να κινείται είτε με βενζίνη είτε με υγραέριο και μάλιστα με αυτόματο ή χειροκίνητο τρόπο.

Σχετικά Άρθρα