fbpx
Γενική

Δεκάδες παιδιά έδωσαν το καλό παράδειγμα

ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ

Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία υλοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο περιαστικό άλσος της Ξάνθης, στην περιοχή της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, από τον Αθλητικό Σύλλογο Τάεκ Βο Ντο «Ορέστης Βασίλης», του Ανδρέα Χρηστίδη.
Χορηγός της προσπάθειας ήταν και η εφημερίδα «Xanthinews», η οποία πριν από λίγο καιρό έλαβε μια παρόμοια πρωτοβουλία, για τον καθαρισμό του άλσους στην Ξανθίππη.
Οι μικροί αθλητές, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Παναγίας, απ’ όπου ξεκίνησαν τον καθαρισμό του περιαστικού άλσους, υπό το ασταμάτητο βλέμμα του προπονητή τους Ανδρέα Χρηστίδη.
Με γάντια φορεμένα και μαύρες σακούλες ανά χείρας, τα παιδιά του αθλητικού συλλόγου «όργωσαν» το περιαστικό άλσος, για να καθαριστεί αυτό από κάθε ειδών σκουπίδια. Τα παιδιά γύρισαν στο σημείο συνάντησης με μια σακούλα γεμάτη απορρίμματα, τα οποία λυμαίνονταν αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου της Ξάνθης. Η έκταση, η οποία καθαρίστηκε ήταν αρκετά μεγάλη και τα σκουπίδια που περισυλλέγησαν, αρκούσαν για να γεμίσουν ένα φορτηγάκι. Η πρωτοβουλία αυτή είναι η πρώτη του αθλητικού συλλόγου και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες.
«Είναι μια από τις πολλές κοινωνικές δραστηριότητες που έχει ο σύλλογος. Εκτός του ότι βγάζει πρωταθλητές, προσπαθούμε να αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας, γιατί όπως βλέπουμε οι κλιματολογικές συνθήκες είναι τόσο ραγδαίες και τα τελευταία χρόνια οι πυρκαγιές έχουνε καταστρέψει εκατομμύρια στρέμματα δάσους. Εμείς το δάσος προσπαθούμε να το κρατήσουμε ανέπαφο, μιας και είναι πνεύμονας ζωής και πολιτισμός, όπως επίσης και ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Είναι δύο έννοιες συναφείς και προσπαθούμε να είμαστε μέσα και στις δύο έννοιες. Οι ενέργειες αυτές γαλουχούν τα παιδιά για το μέλλον, αφού μεγαλώνουν το δεσμό αυτών με το δάσος. Επίσης με αυτόν τον τρόπο μεγαλώνουν και οι δεσμοί της φιλίας και της συνεργασίας και όλα μαζί ωθούν τα παιδιά, να παλεύουνε στη μελλοντική τους ζωή, για το κοινό καλό», δήλωσε ο Προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου «Ορέστης Βασίλης» Ανδρέας Χρηστίδης.
Ο καιρός βοήθησε την προσπάθεια αυτή, παρόλο τη βροχή που προηγήθηκε, αφού επικρατούσε μόνο συννεφιά, η οποία κάποιες φορές φαινόταν απειλητική.
Στο εγγύς μέλλον θα υλοποιηθούν και άλλες πρωτοβουλίες από τον αθλητικό σύλλογο, οι οποίες θα έχουν σκοπό τον καθαρισμό διάφορων περιοχών, για να ζούμε σε μια περιοχή καθαρή και βιώσιμη, με πρώτη προτεραιότητα τις παραλίες του νομού Ξάνθης, η επισκεψιμότητα των οποίων θα αυξάνεται, όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι.
Ο κ. Χρηστίδης όμως εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη στάση αρμόδιων φορέων, από τους οποίους ζητήθηκε η βοήθειά τους. «Με λυπεί το γεγονός ότι απευθύνθηκα σε κάποιους φορείς, οι οποίοι δεν ήρθαν ούτε να κλείσουνε το δρόμο, για να προστατέψουμε τα παιδιά. Ελπίζω την επόμενη φορά να είναι κοντά μας, όπως και το νοσοκομείο, αφού έπρεπε να είχαμε ένα ασθενοφόρο, για κάθε περίπτωση», δήλωσε συγκεκριμένα.

Σχετικά Άρθρα