fbpx
Γενική

Έδώ πολυτεχνείο!!!

Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ για τη φετινή διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών
« Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ολοφάνερο ότι το φοιτητικό κίνημα οφείλει να πάρει θέση και να καταγράψει μια συνολική άποψη για την πορεία της κοινωνίας μας.

Ως σπουδάζουσα νεολαία της χώρας οφείλουμε να δώσουμε μία ξεκάθαρη απάντηση τόσο στα φαινόμενα αναξιοκρατίας και διαπλοκής που πλήττουν την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και στα ζητήματα που προβληματίζουν το σύνολο της κοινωνίας, όπως η οικονομική κρίση, τα φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σ αυτά τα πλαίσια, η παράταξη μας κάλεσε διαπαραταξιακή συνάντηση με θέμα τον άμεσο ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της σημερινής κατάστασης και σεβόμενη τη συμβολή του φοιτητικού κινήματος στο πέρασμα των χρόνων, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Δυστυχώς, στις διαπαραταξιακές συναντήσεις που ακολούθησαν γίναμε για πολλοστή φορά μάρτυρες της ανίερης συμμαχίας ΔΑΠ- ΠΚΣ που υπάρχει εδώ και χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει οδηγήσει στην παρακμή των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος.

Η ΔΑΠ και η ΠΚΣ έβαζαν τις εσωκομματικές τους διαδικασίες πάνω από το συμφέρον των φοιτητών, επιδιώκοντας συνάμα τη μικρότερη δυνατή συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ απέφευγε να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία των εκλογών επικαλούμενη τη διεξαγωγή εκλογών για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, η δε ΠΚΣ έδειχνε μία συνεχή άρνηση σε πληθώρα ημερομηνιών καθώς 7- 9 Μάη πραγματοποιείται συνέδριο της ΚΝΕ.

Καλούμε το σύνολο των φοιτητών να αποδοκιμάσουν τις άνωθεν τακτικές καθεστωτικού χαρακτήρα που υποβαθμίζουν τις διαδικασίες των φοιτητών και αποπροσανατολίζουν την ακαδημαϊκή κοινότητα από τα προβλήματα της.

Η ΠΑΣΠ, ως φορέας αλλαγής στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, θα προσπαθήσει να εγγυηθεί την ενότητα του φοιτητικού κινήματος και την πλήρη ανάπτυξη εκείνης της δυναμικής που θα αποτελέσει τομή στις λιμνάζουσες καταστάσεις τόσο του ελληνικού πανεπιστημίου όσο και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας. Συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Διαφάνεια και την Αξιοκρατία του Πανεπιστημίου και παράλληλα απομόνωσης των συντηρητικών λογικών που ορέγονται την περαιτέρω αδρανοποίηση- διάλυση του ανώτερου μέσου πάλης και διεκδίκησης των φοιτητών».

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ., είναι η ίδια νεολαία που τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ έχει εμφανιστεί σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ επειδή ακριβώς τις ημέρες διεξαγωγής του είχε Συνέδριο κομματικό στην καλύτερη περίπτωση, ενώ πέρσι είχε καλέσει σε εκδρομή στη Μύκονο!!!!

Τέλος αν και η ΠΑΣΠ λέει πως έχουμε πολλά να λύσουμε ως φοιτητικό κίνημα, και λέει αλήθεια, μιλάει για αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια, ξεχνάει να μας πει ποια κυβέρνηση- ποιανού κόμματος τα υλοποιεί όλα αυτά και όσο η ίδια έκανε τα προηγούμενα χρόνια ώστε να καταφέρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να επανέλθει στο κυβερνητικό Θώκο…
Τζώτζης Βασίλης
Φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής

Σχετικά Άρθρα