Γενική

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΜΠΗΚΕ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Νέες αρμοδιότητες – Βελτίωση καθημερινότητας

Φτάνει πλέον η στιγμή, στην οποία θα γίνει γνωστός ο νέος χάρτης της Ελλάδος, ύστερα από την περιβόητη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου «Καλλικράτης».
Οι περισσότερες αλλαγές, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ έχουν βρεθεί και το μόνο που απομένει είναι να γίνουν κάποιες μικροδιορθώσεις. «Μπορώ να πω ότι, σε γενικές γραμμές βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία, τα οποία χρειάζονται διευκρίνιση ή τροποποίηση, κάτι που θα αποφασίσει η Ε.Ν.Α.Ε.», λέει ο Υπερνομάρχης Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης Κωνσταντίνος Τάτσης.
Σήμερα Τετάρτη, πραγματοποιείται συνεδρίαση στην Αθήνα, με θέμα το σχέδιο «Καλλικράτης», από την οποία θα διεξαχθούν κάποιες αποφάσεις, όσο αφορά στον υπό σύσταση νέο θεσμό.
«Η υλοποίηση αυτού του θεσμού, φαίνεται τελικά ότι ικανοποιεί τις αρχικές μας προθέσεις, μετά από θυσία των νομαρχών, διότι παρότι ξέραμε οι περισσότεροι νομάρχες ότι, δε θα μπορούμε να έχουμε συνέχεια ως επικεφαλής σε αυτόν το θεσμό, παρόλο αυτά, γνωρίζοντας συγχρόνως τη χρησιμότητα του νέου φορέα, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όχι μόνο αποδεχτήκαμε, αλλά παλέψαμε και αγωνιστήκαμε, για την καλύτερη υλοποίησή του. Έτσι λοιπόν μπαίνουμε στην τελική φάση και νομίζω ότι, μετά τις παρατηρήσεις μας και την τελική διαμόρφωση του σχεδίου, η οποία δε θα απέχει και πολύ, από αυτό που έχουμε τώρα στα χέρια μας, προχωράμε ακάθεκτα για τις εκλογές», δήλωσε ο Υπερνομάρχης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης Κωνσταντίνος Τάτσης, σημειώνοντας ότι, οι επιλογές που θα γίνουν από τα κόμματα, πρέπει να είναι οι κατάλληλες, διότι η ανάληψη αυτών των ευθυνών απαιτεί πολύ καλή πολιτική εμπειρία, προσωπικότητα αυξημένου κύρους, καθώς και διασφάλιση της ηθικής υπόστασης των περιφερειαρχών. «Πιστεύω και θέλω ο νέος αυτό θεσμός να επανδρωθεί έτσι ώστε, να μη δώσουμε ευκαιρία κατάπτωσης στην πολιτική του διάσταση», κατέληξε.
Ο Υπερνομάρχης Κωνσταντίνος Τάτσης, αναφέρθηκε και στις νέες αρμοδιότητες της περιφέρειας, λέγοντας ότι αυτές είναι πάρα πολλές, όπως ο αναπτυξιακός νόμος και θέματα, που αφορούν στη γεωργία. Ωστόσο δεν έχει την ίδια γνώμη για το Ε.Σ.Π.Α., για το οποίο λέει χαρακτηριστικά ότι δεν είναι αισιόδοξος.
«Φοβάμαι ότι, η κεντρική διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τη διαχείριση του Ε.Σ.Π.Α. στην περιφέρεια. Εμείς θα «παλέψουμε» προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά όπως και να το κάνουμε ήδη έχει ψηφισθεί νόμος στη βουλή, με τον οποίο το υπουργείο οικονομίας, ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας παίρνει ουσιαστικά στα χέρια του, με τρόπο συγκεντρωτικό, τη λειτουργία όλου του Ε.Σ.Π.Α. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, που το πληρώσαμε και στο παρελθόν και θα το πληρώσουμε και τώρα», δήλωσε ο κ. Τάτσης.

Σχετικά Άρθρα