Γενική

Ένταση και αντιδράσεις στη συνεδρίαση

ΝΑΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ

Ναι στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου της «Αθωνικής Α.Ε.» στη Λεύκη, αποφάσισε το νομαρχιακό συμβούλιο, με 16 ψήφους υπέρ, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία διεξήχθη στο νομαρχιακό μέγαρο.
Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης μονοπώλησε το θέμα της γνωμοδότησης του εμπορικού κέντρου, η κατασκευάστρια εταιρία του οποίου, έθεσε το θέμα για δεύτερη φορά, αφού στην πρώτη φορά που συζητήθηκε πριν εφτά μήνες, είχε απορριφθεί.
Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς της πόλης, οι οποίοι εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την αρνητική τους θέση. Το Ε.Β.Ε. Ξάνθης, διά στόματος του προέδρου του Παναγιώτη Ανδρικόπουλου, ανέφερε ότι το εμπορικό κέντρο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική αγορά, διότι ήδη υπάρχει υπερεπαγγελματισμός και η αγορά στον εμπορικό ιστό της πόλης βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, ενώ μιλώντας για τις θέσεις εργασίας, που υπόσχεται η κατασκευάστρια εταιρεία, είπε ότι αυτές είναι πλασματικές.
Στις ίδιες θέσεις έμμενε και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, με τον πρόεδρο αυτής Σωτήρη Τσιακίρογλου να λέει ότι, αυτό το εμπορικό κέντρο θα είναι η χαριστική βολή στην τοπική αγορά της Ξάνθης, ειδικά αν ληφθεί υπόψη και το άλλο εμπορικό κέντρο, που θα κατασκευαστεί στο αεροδρόμιο του Νέου Ζυγού. Όσο αναφορά στις θέσεις εργασίας, οι οποίες προβλέπονται στην οικονομοτεχνική μελέτη, ο κ. Τσιακίρογλου είπε ότι αυτές θα είναι λιγότερες, από αυτές που θα χαθούν μέσα από την αγορά του εμπορικού ιστού.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν κάθετα αρνητικοί στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου της «Αθωνικής Α.Ε», παρουσιάζοντας ως κύριο λόγο για αυτήν την αρνητική τους στάση, το «θάνατο» της τοπικής αγοράς, καθώς και τις μαζικές απολύσεις υπαλλήλων, οι οποίες θα είναι αναπόφευκτες.
Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, παίρνοντας το λόγο και αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, είπε πως οι νομαρχιακοί σύμβουλοι πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση, «βάζοντας κάτω» τα υπέρ και τα κατά από την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, τονίζοντας ότι ο ίδιος δε θα επηρεάσει κανέναν για το τι θα ψηφίσει.
Η γνωμοδότηση του νομαρχιακού συμβουλίου ήταν θετική και στο άκουσμα αυτού, υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις από φορείς και επαγγελματίες της πόλης μας, οι οποίοι θα δουν τα καταστήματά τους, να βυθίζονται ακόμη περισσότερο σε τέλμα.
Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις νομαρχιακών συμβούλων, οι οποίες μιλούσαν για «ταρακούνημα» των ντόπιων καταστηματαρχών, με αποτέλεσμα την πιθανή μείωση τιμών στα πωλούμενα είδη.
Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης θεωρήθηκαν ρουτίνας, με μικρό χρόνο συζήτησης.

Σχετικά Άρθρα