fbpx
Γενική

Κάτοικοι: «Η Παλιά Ξάνθη αποτελεί στολίδι και πρέπει να αναδεικνύεται»

ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κατοίκων και μελών του Συλλόγου Παλιάς Ξάνθης, οι οποίοι για μια ακόμη φορά
«φωνάζουν» για την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην Παλιά Πόλη.
Όπως λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι, η βόλτα στην Παλιά Πόλη είναι πλέον αδύνατη, αφού τα πεζοδρόμια είναι μονίμως κατειλημμένα από αυτοκίνητα, αλλά και από τραπεζοκαθίσματα και το πρόβλημα αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, το πεζοδρόμιο, το οποίο ξεκινάει από την πλατεία Αντίκα και καταλήγει στο λεγόμενο «νησάκι» είναι αδιάβατο, αφού από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα δεν μπορεί να περάσει κανένας πεζός.
Η Παλιά Πόλη αποτελεί την «ατμομηχανή» του νομού μας, όπως λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι αυτής και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξή της και παρόλο που γίνεται αυτό, δυστυχώς άλλες καταστάσεις, όπως τα αυτοκίνητα, δεν την αφήνουν να δώσει όλα τα πλεονεκτήματα, που μπορεί να προσφέρει.
Η πεζοδρόμηση κάποιων οδών στην Παλιά Πόλη, αποτελεί την πρόταση των κατοίκων και του Συλλόγου Παλιάς Ξάνθης, με κέρδος την άνετη κυκλοφορία των πεζών επισκεπτών, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μαγευτική εικόνα, του μεγαλύτερου διατηρητέου οικισμού της Ελλάδας.
Τη δική τους γνώμη όμως εξέφρασαν και οι καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι, όπως είπαν, επένδυσαν πολλά χρήματα, για να φτιάξουν τα μαγαζιά τους και η απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων θα είναι ολέθρια για αυτούς.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης δηλώνει «κοντά» στους κατοίκους, λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο πρόβλημα, ούτως ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.
«Υπάρχει ένα υπόμνημα, το οποίο έχω πάρει από τους κατοίκους και θα καθήσω να το μελετήσω. Οι κάτοικοι είπαν τη δική τους θέση, την είπαν και οι επαγγελματίες της περιοχής. Από’ κει και πέρα θα βρεθούμε και θα συζητήσουμε, για να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να μειώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Εγώ αναγνωρίζω ότι, υπάρχουν προβλήματα όσο αναφορά στην κίνηση των πεζών και θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στους πεζούς και όχι στα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, αναγνωρίζοντας συγχρόνως το πρόβλημα.
Η αστυνόμευση της περιοχής για τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, ανήκει στο τμήμα τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ όσο αναφορά στα τραπεζοκαθίσματα, ο δήμαρχος Ξάνθης είπε κατηγορηματικά ότι ο δήμος δεν έδωσε καμία άδεια για την τοποθέτηση αυτών, παροτρύνοντας συγχρόνως τους καταστηματάρχες να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα στις υπάρχουσες εσοχές και σε ιδιωτικούς μόνο χώρους.

Σχετικά Άρθρα