Γενική

«Τις μεγάλες αλλαγές δεν τις αφήνουμε»Τον Δήμο Ιάσμου επισκέφθηκε προχθές ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής. Μια επίσκεψη κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, αφού είναι ένας σημαντικός Δήμος και αποτελεί το κέντρο ανάπτυξης της Δυτικής Ροδόπης.
Ο Γιώργος Πεταλωτής αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιάσμου, Κυριάκο Αμούτζα, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε διαβούλευση με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον «Καλλικράτη».
Ο Γιώργος Πεταλωτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις και τις απόψεις των κατοίκων στο κέντρο, τονίζοντας ότι « Όλη αυτή η διαβούλευση θα ληφθεί υπ όψιν στον ευρύτερο σχεδιασμό για την περιοχή. Είναι πολύ σημαντικός ο νέος σχεδιασμός, αφού δεν έχει να κάνει μόνο με την αναδιάρθρωση της χώρας και τη συνένωση των Δήμων, αλλά και με μια εξαιρετική τομή και βαθιά αλλαγή στην Αυτοδιοίκηση και στο επιτελικό κράτος, με λιγότερους και ισχυρότερους Δήμους που μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο είναι προορισμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για Περιφέρειες αιρετές όπου θα υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση της πολιτείας έτσι ώστε να αποκεντρωθούν και λειτουργίες του επιτελικού κράτους αλλά κυρίως να υπάρχουν πόροι για την υλοποίηση πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της Περιφέρειας».
Στη συνέχεια ο Γιώργος Πεταλωτής αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Κυβέρνηση η ύπαρξη μιας διαφορετικής δομής και στην Περιφέρεια και στο Κράτος και επεσήμανε πως όλοι οι πολίτες, άσχετα με το πως θα προκύψει ο χάρτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζουν και συνηγορούν σε αυτή την πολύ μεγάλη αλλαγή:
«Είναι μια αλλαγή που αφορά την διοίκηση την Οικονομία μας, την ίδια την Κοινωνία. Είναι σημαντικό ότι σε τέτοιου είδους περιοχές, όπως είναι ο Δήμος Ιάσμου, με τόσες ομορφιές και τέτοιο κάλλος, όπως είναι η λίμνη Βιστωνίδα, τα Θρακικά Μετέωρα, ο ορεινός όγκος, αλλά και ο ίδιος ο Ίασμος με τις πολιτιστικές καταβολές που προκύπτουν από μια απλή περιήγηση έχουν να κάνουν προτάσεις και δείχνουν ότι το στοίχημα της ανάπτυξης είναι ακόμα μπροστά μας. Μιας ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και με ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, έτσι ώστε οτιδήποτε γίνεται από δω και πέρα να έχει κέντρο τον πολίτη. Η δική μας Κυβέρνηση, παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που κληρονόμησε, είναι αποφασισμένη να κάνει πραγματικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό το μεγάλο όραμα, τον Καλλικράτη. Μπορεί να κάνουμε μεγάλο αγώνα να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά τις μεγάλες αλλαγές δεν τις αφήνουμε με τίποτα και εκεί κρινόμαστε».
Ακολούθως, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας του Δήμου Ιάσμου. Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, η Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, με την οποία έχει συζητήσει αρκετές φορές το θέμα των εφημεριών και των υπερωριών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα επισκεφθεί την περιοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Τέλος, ο κ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στη συμπλήρωση 6 μηνών της Διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δήλωσε:
«Έξι μήνες σκληρής δουλειάς από όλα τα Υπουργεία, όλους τους Υπουργούς, Υφυπουργούς και συνεργάτες τους είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που θα μπορούσε να μας προσφέρει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που περιμέναμε, γιατί μέσα από τις μεγάλες κρίσεις προκύπτουν μεγάλες ευκαιρίες και τις προκλήσεις αυτές εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε στο τέλος να αλλάξουμε την Ελλάδα και αυτό κάνουμε».

Σχετικά Άρθρα