fbpx
Γενική

Επίσκεψη Μάντατζη- Χατζηοσμάν με την Κ. Μπατζελή

Την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή επισκέφθηκαν ο βουλευτής Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη, και ο βουλευτής Ροδόπης, Αχμέτ Χατζή Οσμάν.
Οι βουλευτές εξέθεσαν στην Υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ξάνθης και της Ροδόπης, εστιάζοντας στους βαμβακοπαραγωγούς και τους καπνοπαραγωγούς εξαιτίας αφενός των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών που διατίθενται τα προϊόντα τους και αφετέρου εξαιτίας της περικοπής του 50% των άμεσων ενισχύσεων που θα εφαρμοστεί από εφέτος για τους καπνοπαραγωγούς.
Αναφερόμενη στην τιμή διάθεσης του καπνού, η Κατερίνα Μπατζελή αναγνώρισε ότι είναι χαμηλή, χωρίς ωστόσο το Υπουργείο, σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς, να έχει την δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Ιδιαίτερα στάθηκε η Υπουργός στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γεωργίας στις Βρυξέλλες, για να επιστραφεί στους καπνοπαραγωγούς, ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων από την 50% της περικοπή που θα εφαρμοστεί από εφέτος και επισήμανε ότι περιμένει θετικά αποτελέσματα από τις προσπάθειες αυτές. Όσο αναφορά τους βαμβακοπαραγωγούς, δήλωσε επίσης, ότι μετά το Πάσχα, θα κατατεθεί ενίσχυση, 80 ευρώ ανά στρέμμα, στους δικαιούχους.
Ο βουλευτής Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη, τόνισε ότι τον δρόμο των χαμηλών τιμών ακολουθούν και άλλα προϊόντα, όπως το καλαμπόκι, «ματώνοντας» κυριολεκτικά οικονομικά τους αγρότες. Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στους κτηνοτρόφους τονίζοντας το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει εξαιτίας χρόνιων και δυσεπίλυτων προβλημάτων που τείνουν να συρρικνώσουν τον κλάδο. «Κάποιοι κτηνοτρόφοι μας, δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμα και τις ζωοτροφές» τόνισε ο Τσετίν Μάντατζη, καλώντας την Υπουργό να επέμβει άμεσα.

Σχετικά Άρθρα