Γενική

Έχουμε την τρίτη χειρότερη θέση στην βόρειο Ελλάδα!!!

Αρνητική πρωτιά για την βόρειο Ελλάδα στα τροχαία ατυχήματα κατέχει η Χαλκιδική, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο επικίνδυνους νομούς της Ελλάδας, με βάση τα τροχαία δυστυχήματα που έγιναν το 2009. Άλλοι τρεις νομοί από τη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται μέσα στους 17 νομούς που κατατάσσονται στους πλέον επικίνδυνους της Ελλάδας. Πρόκειται για τους νομούς Καβάλας, τον δικό μας νομό Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης. Η εκτίμηση της επικινδυνότητας των νομών της Ελλάδας, με βάση τα τροχαία ατυχήματα το 2009, έγινε από το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Οι πιο επικίνδυνοι νομοί σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο: Στην πρώτη θέση με τους πιο επικίνδυνους νομούς βρίσκεται η Χαλκιδική, όπως και το 2005. Οι νεκροί ανήλθαν στους 33 έναντι 27 το 2008, οι σοβαρά τραυματίες στους 35 και οι ελαφρά στους 235. «Ο νομός χρειάζεται μέτρα άμεσης προτεραιότητας», επισημαίνεται στην έρευνα. Ακολουθούν η Αττική, η Κόρινθος, η Φωκίδα, η Εύβοια, η Αργολίδα, η Βοιωτία, η Λευκάδα, ενώ στην 9 η θέση βρίσκεται η Καβάλα, στην 12 η Ξάνθη (στην τρίτη για την βόρειο Ελλάδα) και στη 14 η η Θεσσαλονίκη.
Η έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 2009 σε όλα τα ατυχήματα και τους παθόντες καταγράφηκε μείωση. Στα θανατηφόρα και στους νεκρούς καταγράφηκε μείωση κατά 7,1% και 6,2% αντίστοιχα (100 λιγότερα δυστυχήματα και 96 λιγότεροι νεκροί) σε σχέση με το 2008. Για πρώτη φορά ο αριθμός των νεκρών βρίσκεται κάτω από τα 1.500 άτομα, πράγμα που έχει να συμβεί από το 1982. Στους σοβαρά τραυματίες παρατηρήθηκε μείωση κατά 11,6%, ενώ στους ελαφρά τραυματίες η μείωση ήταν μόνο 2,7%, με τον αριθμό τους να παραμένει μεγάλος, στα 16.683 άτομα. Τα στοιχεία είναι από τον Αγγελιοφόρο του Σαββατοκύριακου.

Σχετικά Άρθρα