fbpx
Γενική

Έδώ πολυτεχνείο!!!

Η ανακοίνωση- απάντηση της σπουδάζουσας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην κίνηση της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ για την ίδρυση δυο νέων φοιτητικών Συλλόγων.

Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης
«36 χρόνια μετά την ίδρυση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, γίναμε μάρτυρες του εξευτελισμού και της απαξίωσής του. Η ίδρυση δύο νέων συλλόγων μονομερώς και χωρίς καμία ενημέρωση, φανερώνει την πλήρη έλλειψη σεβασμού και απαξίωσής του από την πλευρά της ΔΑΠ. Η κίνηση αυτή μόνο ως υπονομευτική μπορεί να χαρακτηριστεί και αποτελεί ντροπή για την ιστορία του και τα κεκτημένα των φοιτητών που κατοχυρώθηκαν μέσα από τα συλλογικά όργανα και τις μαζικές διαδικασίες του.

Η παράταξη της Π.Α.Σ.Π. στηρίζει τον ενιαίο σύλλογο και τους αγώνες που έχουν δώσει οι φοιτητές για ένα καλύτερο και πιο σύγχρονο δημόσιο πανεπιστήμιο απέναντι στην προσπάθεια των συντηρητικών δυνάμεων να το υποβαθμίσουν. Ο Σ.Φ. Ξάνθης με τη δράση του όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι με όπλο τη δυναμική του και τη μαζικότητά του καταφέρνει να ενώσει τους αγώνες όλων των φοιτητών και να κάνει πράξη τις διεκδικήσεις τους. Στα πολλά χρόνια ιστορίας του υπήρξαν προσπάθειες καπηλείας και χειραγώγησής του. Πολλές πολιτικές δυνάμεις προσπάθησαν να τον χρησιμοποιήσουν για προσωπικές αντιπαραθέσεις ή για να υλοποιήσουν κυβερνητικές λογικές. Ωστόσο ο Σύλλογος πάντα έβρισκε το βηματισμό του και έφερνε την ισορροπία στους κόλπους του πανεπιστημίου. Στον αντίποδα των όποιων στρεβλώσεων της λειτουργίας είναι σημαντικές νίκες σε συνδικαλιστικό αλλά και πολιτικό επίπεδο που έχει επιτύχει μέσω της μαζικότητας που εξασφαλίζει η ενότητα (η ισχύς εν τη ενώσει). Αποκορύφωμα αποτελεί το μπλοκάρισμα της ιδιωτικοποίησης της λέσχης και η απόφαση να περάσει η διαχείρισή της στο πανεπιστήμιο καθώς και η εξασφάλιση των πτυχιακών εξετάσεων για όλες τις σχολές της πολυτεχνικής. Όλοι αυτοί οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των φοιτητών δεν συνάδουν με την «πολιτική» ιδεολογία και τους ψηφοθηρικούς «αγώνες» της συντηρητικής παράταξης.

Η Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης παραμένοντας πιστή στις αρχές και στις αξίες τις οποίες πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια, θεωρεί αυτονόητη τη συνέχιση της λειτουργίας του ενιαίου συλλόγου και ΜΟΝΟ.

Αντιλαμβανόμενοι το ζήτημα που προκύπτει με τις εκπροσωπήσεις των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης, προτείνουμε τη διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών σε ξεχωριστές κάλπες ανά τμήμα, υπό την αιγίδα του ενιαίου συλλόγου. Με τον τρόπο αυτό δίνεται μια οριστική λύση στο θέμα αυτό, καθώς αποτελεί τροπολογία του νέου νόμου πλαισίου που επιτρέπει σε ενιαίους συλλόγους να έχουν εκπροσωπήσεις. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να συνεχίσουν να εκφράζονται μέσα από μαζικά, συλλογικά και πολιτικοποιημένα όργανα και διαδικασίες.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δώσουν μια ξεκάθαρη και ηχηρή απάντηση απέναντι σε συντηρητικές και υπονομευτικές λογικές που δεν είχαν και δεν πρόκειται να έχουν θέση στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης».

Φυσικά και η νεολαία της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κουβέντα δεν αναφέρουν ,όπως αποδείχτηκε από τα κείμενά τους, για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει είτε ο ενιαίος σύλλογος είτε οι δύο νέοι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαδοχικά τα κόμματά τους.
Τζώτζης Βασίλης
Φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής

Σχετικά Άρθρα