Γενική

Πώς να ελέγξετε τη δική σας περίπτωση

Με αφορμή τις πανταχόθεν διαμαρτυρίες απορριπτέων στον διαγωνισμό του Δήμου Ξάνθης για τις 68 θέσεις Μερικής Απασχόλησης και ελλείψει σχετικής, εκ μέρους του Δήμου, ενημέρωσης του κοινού, οι «Πολίτες για την Αλλαγή» δίνουν στη δημοσιότητα για χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο, έναν «οδηγό» με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία κατάταξης κι επιλογής προσωπικού Μερικής Απασχόλησης.
Για την υποβολή ενστάσεων
Όπως ορίζει η εγκύκλιος:
«Σύμφωνα με τις γενικές αρχές του διοικητικού δικαίου, κάθε διοικητική πράξη μπορεί να προσβληθεί με την υποβολή διοικητικής προσφυγής στην αρχή που την εξέδωσε (αίτηση θεραπείας) ή στην ιεραρχική προϊσταμένη αρχή (δήμαρχο ή νομάρχη)».
Για τη διαδικασία αξιολόγησης
1. Στην περίπτωση των έξι κοινωνικών ομάδων (δηλαδή ανέργων άνω των 30 ετών, ανέργων μέχρι 30 ετών, ανέργων προ συνταξιοδότησης, μητέρων ανηλίκων τέκνων, αναπήρων με 50% και άνω, πολυτέκνων- τριτέκνων) η επιτροπή επιλογής κατατάσσει τους υποψήφιους κατά κατηγορία κοινωνικής ομάδας. Επισημαίνεται ότι για την κατάταξη του υποψηφίου σε κάθε κοινωνική ομάδα δεν προβλέπεται μοριοδότηση αλλά κριτήρια, βάσει των οποίων ο ένας μπορεί να προταχθεί έναντι άλλου.
2. Εφόσον ο υποψήφιος υπάγεται σε περισσότερες της μίας κοινωνικές ομάδες, κρίνεται ανεξάρτητα για καθεμιά από αυτές και κάποιο κοινό κριτήριο, όπως ανεργία, λαμβάνεται υπόψη ξεχωριστά σε καθεμιά από τις εν λόγω ομάδες. Εάν δεν εμπίπτει σε καμία κοινωνική ομάδα, αποκλείεται από τη φάση της αξιολόγησης.
3. Ο υποψήφιος έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα σε περισσότερες από μία ειδικότητες: π.χ., μπορεί να υποβάλει αίτηση για θέση σχολικού φύλακα ή διοικητικού. Δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση για περισσότερες από μία εκπαιδευτικές βαθμίδες της ίδιας ειδικότητας (π.χ. ΠΕ διοικητικού και ΔΕ διοικητικού).
4. Σε κάθε περίπτωση που υποψήφιοι της ίδιας κοινωνικής ομάδας ισοβαθμούν και δεν προβλέπονται κριτήρια που να προκρίνουν τον ένα υποψήφιο έναντι του άλλου (π.χ. μεταξύ πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων ή μεταξύ ατόμων με διαφορετικές μορφές αναπηρίας), γίνεται κλήρωση μεταξύ αυτών.
5. Εφόσον έχει γίνει η κατάταξη των υποψηφίων ανά ομάδα, η επιτροπή θα πρέπει να επιλέξει ποιοι από τους υποψήφιους θα καταλάβουν τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Ο φορέας πρόσληψης κατατάσσει τους υποψηφίους κατά κατηγορία κοινωνικής ομάδας και περαιτέρω εκτιμώντας τα υπό του νόμου παρατιθέμενα κριτήρια καθορίζει τη σειρά των υποψηφίων μέσα σε κάθε κοινωνική ομάδα.
Συνεπώς, η κάλυψη των θέσεων που αντιστοιχούν σε κάθε κοινωνική ομάδα θα γίνει με τη φθίνουσα σειρά που καταλαμβάνουν οι υποψήφιοι, χωρίς η σειρά αυτή να συνδέεται με την ειδικότητα των υποψηφίων.

Σχετικά Άρθρα