fbpx
Γενική

Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα

«ΠΑΡΕΛΥΣΕ» Η ΞΑΝΘΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με το σύνθημα «να μην πληρώσουν οι αθώοι την οικονομική κρίση και να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα», οι εργαζόμενοι «ξεχύθηκαν» στους δρόμους, αντιστεκόμενοι στις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Οι Ξανθιώτες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο εργατικό κέντρο Ξάνθης, το πρωί της Πέμπτης, δίνοντας το «στίγμα» τους στη γενικότερη κινητοποίηση όλων των Ελλήνων εργαζομένων.
Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις αντεργατικές εντολές των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κορόιδεψε προεκλογικά τον ελληνικό λαό και επί μήνες δημιούργησε ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, προχωρά τώρα στην εφαρμογή του πιο σκληρού, ταξικού, αντεργατικού, προγράμματος μετά την μεταπολίτευση, που οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κάποιοι αναφέρουν ότι, πρόκειται για αντεργατική καταιγίδα.
Ο στόχος είναι να μειωθεί το εργατικό εισόδημα πάνω από 30% την τριετία που διανύουμε, να αποδιαρθρωθούν πλήρως οι συλλογικές συμβάσεις και οι εργασιακές σχέσεις, καθώς και να καταστραφεί ακόμη κι’ αυτό το ισχνό οικοδόμημα κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.
«Με τα νέα κυβερνητικά μέτρα, διαφαίνεται για ακόμη μια φορά ότι την κρίση καλούμαστε να την πληρώσουμε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Δε φταίμε εμείς, που δημιουργήθηκαν τα δημοσιονομικά προβλήματα στη χώρα. Αντιθέτως πιστεύουμε ότι φταίνε οι «αερητζήδες» και οι φοροκλέφτες, καθώς και η ανύπαρκτη ανάπτυξη που υπάρχει. Για αυτούς τους λόγους βρισκόμαστε στους δρόμους, για να διαδηλώσουμε ότι την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουμε μόνο εμείς. Διότι έτσι όπως φαίνεται, την κρίση θα την πληρώσουμε μόνο εμείς», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης.
Οι μισθοί μειώνονται δραματικά, οι συντάξεις παγώνουν, σε όφελος των κερδών των επιχειρήσεων. Οι φόροι αυξάνονται σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τα ελλείμματα του κράτους μετατρέπονται σε ελλείμματα των εργατικών νοικοκυριών, αφού τα μέτρα αφορούν όλους είτε εργάζονται στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Η κυβέρνηση με σύμμαχό της τις αγορές και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στρέφεται ενάντια στους εργαζομένους, οι οποίοι βλέπουν το ήδη πενιχρό εισόδημά τους νε μειώνεται ακόμη περισσότερο.
Το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με εναλλακτικές πολιτικές, που θα υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και θα αναβαθμίζουν την εργασία.
«Διαδηλώνουμε την αγωνία μας και τη στεναχώρια μας, γιατί τα κέρδη των εργοδοτών είναι δικά τους, τις ζημιές τους όμως, καλούμαστε να τις πληρώσουμε εμείς. Ε, φτάνει πια, δεν πάει άλλο. Το μέλλον είναι «θολό». Δεν ξέρω αν τώρα με τα νέα φορολογικά μέτρα, θα πιαστούν και οι έχοντες και κατέχοντες, αλλά εν πάση περιπτώσει θα είμαστε, εάν χρειαστεί, συνέχεια στους δρόμους. Δε γίνεται διαφορετικά», είπε αγανακτισμένος ο κ. Μπεμπεκίδης.

Σχετικά Άρθρα