fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Η Ξάνθη θα είναι η μία από τις δύο πρώτες πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα ενισχυθούν με δίκτυο φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης, σύμφωνα με το δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη. Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει για τη διεξαγωγή διαγωνισμών για τη σύσταση 3 ΕΠΑ (εταιρίες διαχείρισης αερίου) και ανάμεσά τους και αυτής για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2011. Ο κ. δήμαρχος ισχυρίζεται ότι η σύσταση της ΕΠΑ θα δρομολογήσει και τις εξελίξεις για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Ξάνθης που θα προορίζεται για οικιακή χρήση. Η ΕΠΑ που θα συσταθεί στην περιοχή μας θα διαχειρίζεται την παροχή φυσικού αερίου στις περιοχές που υπάρχει ήδη εγκατεστημένο δίκτυο φυσικού αερίου (ΒΙ.ΠΕ., νοσοκομείο κλπ), αλλά παράλληλα θα αποτελεί και προϋπόθεση για την επέκταση του δικτύου μέσα στην Ξάνθη. Στις εταιρίες αυτές μετέχει κατά 51% η ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου), και κατά 49% οι ιδιώτες- επενδυτές.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ξεκινάω σήμερα τη στήλη μου με την πρώτη συνεδρίαση της ΕΑΠΑΞ υπό την Προεδρία πλέον του Αλέκου Κυριακίδη.
Παραιτήθηκαν από την Διοίκηση Γιώργος Παπασταματίου (Πρόεδρος) και Θεολόγος Καλαϊτζής (δ/νων σύμβολος) και ο κύριος Κυριακίδης από δω και πλέον έχει πολύ δουλειά μπροστά του.
Ωστόσο γνωρίζει να διευθύνει επιχειρήσεις και εταιρείες, οπότε πιστεύω να καταφέρει έτσι ώστε η κατάσταση να ομαλοποιηθεί στην εταιρεία…
Από τη στήλη καλή του επιτυχία.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Μετά την ένταξη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης των εργαζόμενων που προέρχονταν από τα συνεταιριστικά εργοστάσια της Ξάνθης επακολούθησε η τοποθέτησή τους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με απόφαση του τότε γενικού γραμματέα της Περιφέρειας. Οι εν λόγω τοποθετήσεις, οι οποίες έγιναν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στην πόλη της Ξάνθης, αποφασίστηκαν χωρίς να ληφθεί υπόψη η υπηρεσιακή εισήγηση για την κάλυψη των υφιστάμενων υπηρεσιακών αναγκών όλων των υπηρεσιών της περιφέρειας.

ΑΓΩΝΑΣ
Λέτε να έκρυβε κάποιο συμβολισμό η τελευταία επέλαση του χιονιά και στην πόλη μας……; Μη μου πείτε ότι δεν αναφωνήσατε τη γνωστή φράση όταν είδατε τις πυκνές νιφάδες του χιονιού να σκεπάζουν τα πάντα «επιτέλους είδαμε μια άσπρη μέρα…»…..; Και δεν είδαμε μόνο μια, αλλά δύο και όπως φαίνεται θα ακολουθήσει και τρίτη…. Βέβαια μια χιονόπτωση πέρα από την ευχάριστη όψη της και τη χαρά των παιδιών –αφού ως συνήθως κλείνουν τα σχολεία-, δημιουργία και μια σωρεία προβλημάτων στην καθημερινότητα των πολιτών…..

ΑΚΡΙΤΑΣ
Αντικειμενικό σύστημα εξόφλησης των καθυστερούμενων εισφορών σε 36 δόσεις.
Πάγια ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλόμενες εισφορές για όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης καθιερώνει το υπουργείο Εργασίας με στόχο να εισπραχθεί τμήμα των οφειλών ύψους 12,5 δισ. ευρώ από 350.000 οφειλέτες.

Σχετικά Άρθρα