fbpx
Γενική

Όποιος συγχωρεί το έγκλημα γίνεται συνένοχος του

Ισότητα θυσιών από όλους

Γράφει ο Μενέλαος Καρυωτάκης
Χωρίς πρόθεση κινδυνολογίας, μετά από σαράντα περίπου χρόνια δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας μας, αναφερόμαστε στο σημερινό δυσβάσταχτο χρέος 300 και πλέον ευρώ. Δυσοίωνο οικονομικό αδιέξοδο, αν προσθέσουμε και τον πρόσφατο δανεισμό σωτηρίας της δημοσιονομικής μας σταθερότητας. Διότι υπέρτατη υποχρέωση μας είναι: να στηρίξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ κάθε θετικό της εκάστοτε κυβέρνησης και να αντιδράσουμε σε κάθε άδικο και επιζήμιο για τον τόπο μέτρο.
Το θλιβερό και απογοητευτικό είναι: Ουδείς παρουσιάζεται να είναι υπεύθυνος, όλου αυτού του οικονομικού εκτροχιασμού της Ελληνικής δημόσιας οικονομίας. Άποψη μας είναι ότι: όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Διότι εμείς επιλέξαμε τους διαχειριστές του εθνικού μας πλούτου. Χωρίς να προσπαθήσουμε όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα κάτι να αλλάξουμε. Αλλά αρκεστήκαμε να ακολουθήσουμε τον τυφλοσούρτη και την πεπατημένη. Παραδίδοντας την διαχείριση του εθνικού μας πλούτου στην οικονομικο κοινωνικό πολιτική ELIT ντόπια και ξένη. Σ ένα πρόσφορο κλίμα αθέμιτων ενεργειών, διαφθοράς και διαπλοκής. Με τα τοξικά ομόλογα και άλλες κομπίνες, μας έφεραν στη σημερινή εφιαλτική οικονομική μας κρίση.
Διότι «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ» (είχε γράψει ο Μπρεχτ). Αντί όμως των πράξεων υπήρξε εφησυχασμός και κατάσταση ΝΙΡΒΑΝΑ επαναπαυόμενοι στα ατελείωτα ΘΑ των ιθυνόντων τα οικονομικοπολιτικά πράγματα της χώρας μας.
Εφημερίδες δημοσίευαν εντυπωσιακές πληροφορίες όπως: Ο ετήσιος μισθός του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος είναι μονοψήφιος αριθμός εκατομμυρίων ευρώ. Ο δε μισθός του πρώην προέδρου της ΕΡΤ ήταν 360.000 ευρώ ετησίως και 14 συμβούλων της ΕΡΤ 250.000 ευρώ ετησίως, για τον καθένα. Κοντολογίς, έχει είχε μεθοδευτεί το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ του Ελληνικού Προϋπολογισμού.
Πρόσφατα στις 4 Μαρτίου ακούσαμε το τηλεοπτικό σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει ότι η καθυστέρηση επί πεντάμηνο η κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα οικονομικά μέτρα σταθερότητας, είναι η αιτία που η οικονομία μας έφθασε στο χείλος του γκρεμού. Ο προαναφερόμενος πολιτικός αρχηγός ας μας πει, γιατί σαράντα χρόνια δεν έχει προταθεί ΟΥΔΕΝ ΜΕΤΡΟ οικονομικής σταθερότητας, αλλά χρόνο με το χρόνο φτάσαμε σ αυτό το υπέρογκο για την οικονομία μας χρέος.
Φθάσαμε στα όρια της χρεοκοπίας με τρομερά ελλείμματα και εφιαλτικό χρέος στον ελληνικό κορβανά. Φταίει ο Λαός, διότι με τις επιλογές του, επέλεξε τους διαχειριστές του εθνικού μας πλούτου. Με το γνωστό πλέον υπέρογκο οικονομικό μας χρέος, αποτέλεσμα της κακής πολιτικής των εθνικών διαχειριστών και της απληστίας και ληστρικής συμπεριφοράς της οποιασδήποτε άρχουσας οικονομικής τάξης, η οποία είχε βρει γόνιμο έδαφος στο θερμοκήπιο των κατά καιρούς κυβερνήσεων.
Με το παρουσιαζόμενο σήμερα στην αγορά «ντόμινο» ανατιμήσεων επιβεβλημένο είναι: Το νοικοκύρεμα και τον πραγματικό περιορισμό των δημοσίων δαπανών. Γιατί δεν είναι δυνατόν να χάνουν οι εργαζόμενοι τα επιδόματα τους και συγχρόνως η Βουλή να πραγματοποιεί προσλήψεις και μάλιστα από το παράθυρο.
Δεν υπάρχει άλλη λύση. Εδώ και τώρα πρέπει να επικρατήσει ΙΣΟΤΗΤΑ ΘΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. Να δώσουν το καλό παράδειγμα οι έχοντες, ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ και όχι αστείες περικοπές.
Να παραπεμφθούν οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ για να σταματήσει επιτέλους το κερδοσκοπικό παιχνίδι των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Ο χλευασμός μέρους ευρωπαϊκών εφημερίδων σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Σχετικά Άρθρα