fbpx
Γενική

Περιοδεία ΚΘΒΕ «Δάφνες και πικροδάφνες»

Σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σταυρούπολη και Γενισέα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ξεκινά μια δίμηνη περιοδεία με αφετηρία τον ακριτικό Νομό Έβρου. Το Κλιμάκιο Μακεδονίας- Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη- Ελένης Χαβιαρά, «Δάφνες και πικροδάφνες».
Στην Ξάνθη θα ανεβεί η παράσταση την Τετάρτη 17 Μαρτίου στη Στέγη Πολιτισμού «Κων/νος Μπένης» στις 20:00. Χθες ήταν στην Αίθουσα Δημαρχείου Αβδήρων. Σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης στις 19:30. Αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Γενισέας στις 19:00.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Ομαδικό εισιτήριο 10 ατόμων: 70 ευρώ
Το Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε. παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και τις εξ αυτού του λόγου περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του, στηρίζει αυτή την νέα προσπάθεια γιατί με αυτόν τον τρόπο το Κ.Θ.Β.Ε. ανταποκρίνεται καλύτερα στην υψηλή αποστολή του και αποδεικνύει ότι λειτουργεί πραγματικά ως Κρατικό Θέατρο όλης της Βόρειας Ελλάδας και γι αυτό άλλωστε η πρεμιέρα της περιοδείας γίνεται στο Ορμένιο του Έβρου.
Ορμώμενοι από την πεποίθηση ότι η παρουσία του Κ.Θ.Β.Ε στην Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας και ότι ως θεσμός δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος.
Τριάντα χρόνια μετά και το έργο των Κεχαΐδη- Χαβιαρά, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ… Οι εύθραυστες φιλίες, οι εκβιασμοί και οι δολοπλοκίες των κομματαρχών μέσα σε ένα παιχνίδι εξουσίας, περιγράφουν μια πραγματικότητα που επικαιροποιείται στο διάβα του χρόνου. Ένα πραγματικά δυνατό θέατρο, μια θεατρική πράξη που γονιδιακά μας φέρνει αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας. Ένα έργο Ελληνικό με έντονο το λαϊκό στοιχείο, με έντονη ιθαγένεια που ξεφεύγει από την ηθογραφία και απεικονίζει τα γεγονότα που συγκροτούν το παράλογο της κοινωνικής δομής, με εργαλείο έναν καθαρό Ελληνικό λόγο.[…] Γιώργος Κιουρτσίδης.

– Η Υπόθεση του έργου

Τέσσερις τοπικοί στυλοβάτες υποψηφίων βουλευτών μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Ο καθένας κρατά κρυμμένα μυστικά που θ αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων. Σ’ αυτή την εκρηκτική συνάντηση, οι τέσσερις αυτοί ισχυροί άντρες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία, προκειμένου να ενεργήσουν με στόχο το προσωπικό τους συμφέρον. Και βέβαια, μεγάλη πρωταγωνίστρια, μια γυναίκα, που αν και μονίμως απούσα, δρομολογεί τις εξελίξεις.

Σχετικά Άρθρα