fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΚΡΙΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης κος Καρασακαλίδης Γεώργιος, ύστερα από την 31/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρούπολης υπόγραψε ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του Δήμου Σταυρούπολης και της Αστικής Εταιρίας για την προστασία και διαχείριση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». Ο Δήμος Σταυρούπολης έχει θέσει την προστασία του περιβάλλοντος ως προτεραιότητα στις στρατηγικές του και προωθεί, μέσω της πολιτικής και των προγραμμάτων του, την αειφόρο διαχείριση των ανανεώσιμων φυσικών πόρων, την καινοτομία, τη μεταφορά γνώσης, και την ανάπτυξη- ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

ΕΜΠΡΟΣ

Διμέτωπο αγώνα δίνει η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου προσωπικά. Το πρώτο μέτωπο η Ε.Ε. και οι διεθνείς αγορές, που καλλιέργησαν κλίμα αναξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας και εκτόξευσαν τα επιτόκια δανεισμού σε δυσθεώρητα ύψη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να δώσει την αίσθηση πως είναι αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, προκειμένου να βγάλει τη χώρα απ τη δυσάρεστη θέση. «Εμείς πήραμε επώδυνες αποφάσεις, είναι πλέον η σειρά της Ευρώπης να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα», φέρεται να είπε στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, την ίδια ώρα που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Ποιος στη χάρη μας… Μολονότι η κυρία Κόκλα τελείωσε την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης και λογικά περιμέναμε από δω ν αρχίσει τις επισκέψεις της, μας άφησε… τελευταίους!
Ωστόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης φρόντισε να μας καθησυχάσει, αφού όπως μας ενημέρωσε, σήμερα στις 12.30 το πρωί, η νέα Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες της (πόσους «κουβάλησε» στη Κομοτηνή;), θα επισκεφθεί τα νέα Γραφεία της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης (Σκρά 5 και Σωκράτους) και θα έχει σύσκεψη με τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και με τους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων μη μέλη του Δ.Σ κλπ προφανώς και για το Σχέδιο «Καλλικράτης».

ΑΓΩΝΑΣ

Τελικά η ΠΑΣΚΕ κατάφερε να ανακάμψει στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Ξάνθης….. Μετά από τρία χρόνια ανάπαυλας- αν και ήταν δυναμική η παρουσία της στο διαπαραταξιακό προεδρείο της προηγούμενης διοίκησης- αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων του νομού.

ΘΡΑΚΗ

«Η Ελλάδα πρέπει- έστω και στο και πέντε- να μπει στο νέο αιώνα με την μεγαλύτερη συγκέντρωση και ενεργοποίηση δυνάμεων, θελήσεων, προσδοκιών. Ένα πολιτικό 1909. Μια ώριμη δημοκρατία σε αυτές τις περιόδους σκέφτεται με όρους ιστορικού κύκλου και Εθνικής ευθύνης. Επιδιώκει όχι μόνον μια υψηλή αλλά μια άλλη σφαίρα συγκατάθεσης και εκκίνησης. Όχι την συγκυριακή τακτοποίηση και συντήρηση των παρακμιακών υπολειμμάτων της μεταπολίτευσης. Ένα λίφτινγκ ενός γερασμένου και διεφθαρμένου οικοδομήματος. Στα πλαίσια μιας επιβαλλόμενης εκβιαστικής συγκατάθεσης, σε συνθήκες της υψηλότερης ιστορικά αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Με μια ομάδα που κατέχει το κράτος με το χαμηλότερο ποσοτικά και ποιοτικά ποσοστό αποδοχής».

Σχετικά Άρθρα