fbpx
Γενική

Ο κ. Πετσάλνικος σε ρόλο Καραμουρτζούνη

Έρχεται κοινωνική έκρηξη!

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης
Είδα στην ΕΤ3 το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2010 (αυτή τη μέρα δυστυχώς το 1957, οι «πεπολιτισμένοι» Άγγλοι έκαψαν μέσα στο κρησφύγετο του στην Μονή Μαχαιρά τον ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου), τον Πρόεδρο της Βουλής, αξιότιμο κύριο Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος δήλωσε στον δημοσιογράφο ότι δέχεται πολλά τηλεφωνήματα, e mails και τηλεγραφήματα από Έλληνες πολίτες που του ζητούν να τους πληροφορήσει με ποιο τρόπο θα διαθέσουν από το υστέρημα ή το περίσσευμα τους ένα ποσό για να «σωθεί» η Πατρίδα.
Έτσι, ο ευαίσθητος κος Πετσάλνικος σκέφθηκε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να τεθεί αυτή η προσπάθεια του «υπό την αιγίδα του» (δίχως, όπως είπε, να έχουμε επιτροπές με… Γραμματείς και Φαρισαίους), και να συγκεντρωθούν τα χρήματα σ ένα Ταμείο Στήριξης της Ελλάδος!!!
Θυμάμαι παλαιά που μαζεύτηκαν την επταετία χρήματα των Ελλήνων για το «τάμα του Έθνους» και προ ετών πάλι οι ταλαίπωροι Έλληνες έδωσαν τον οβολό τους για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο (Πρόεδρο έβαλαν τον κ. Μολυβιάτη).
Εγώ, όπως και οι υπόλοιποι αφελείς Έλληνες, ούτε τάμα του Έθνους είδα, ούτε αποκατάσταση των ζημιών στην Πελοπόννησο.
Ασφαλώς και προκοπή από το περιβόητο Ταμείο Στήριξης της Ελλάδος δεν περιμένω.
Αξιότιμε κ. Πετσάλνικε, νέε Καραμουρτζούνη (ο Καραμουρτζούνης ήταν ένας «φιλάνθρωπος» της περασμένης εικοσαετίας, ο οποίος μάζευε είδη και χρήματα για φτωχούς και τελικά, απ ό,τι γνωρίζω, τα καταχράσθηκε και πήγε φυλακή), άσε τα σάπια ότι σου τηλεφωνούν συνέλληνες και σου στέλνουν e mail για δημιουργία Ταμείου Σωτηρίαςτης Πατρίδος και δημοσίευσε στον τύπο πόσα παίρνουν οι βουλευταί, πόσα παίρνει ο Πρόεδρος, πόσα παίρνουν οι προνομιούχοι υπάλληλοι της Βουλής, τα «Golden Boys» και οι σαπιοκοιλιάδες του Κολωνακίου, που είναι στον ΟΠΑΠ, ΕΡΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και ενημέρωσε τον Ελληνικό Λαό πόσες περικοπές θα γίνουν σ αυτούς. Όχι αόριστα: «Ο κ. Πρόεδρος ζήτησε να βοηθήσει κι αυτός στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα». «Θα περικοπεί το 30% του Δώρου των Βουλευτών» και άλλα παραμύθια.
Συγκεκριμένα κε Πετσάλνικε, για να σε παραδεχθούμε. Παραδείγματος χάριν: «40 δις ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής των Ελλήνων, θα ξοδέψουμε μόνο 24 δις ευρώ». «20 χιλιάδες ευρώ παίρνει ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, το 2010 θα παίρνει 10 χιλιάδες ευρώ». «Οι αποδοχές (συνολικά) των Βουλευτών είναι 10 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, το 2010 θα λαμβάνουν 5 χιλιάδες ευρώ». «Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν μηνιαίο μισθό 3.500 ευρώ, θα παίρνουν το 2010 2.600 ευρώ»κ.λπ..
Τότε κε Πετσάλνικε θα σε παραδεχθώ και θα βάλω κι εγώ λεφτά στο Ταμείο Σωτηρίας της Πατρίδας. Αλλιώς δεν σας πιστεύει ο Ελληνικός Λαός, είστε πλέον αναξιόπιστοι όλοι σας, ο κόσμος έσφιξε το ζωνάρι και ρωτάει ποιοι είναι οι φταίχτες του ξεχαρβαλώματος της Ελληνικής οικονομίας και γιατί δεν πήγαν στην φυλακή.
Δεν μπορείτε πια να πείσετε τον Ελληνικό Λαό να κάνει θυσίες για να σωθεί η χώρα που εσείς οδηγήσατε στο χείλος του γκρεμού.
Δεν πιστεύει ο Έλληνας τα ψεύτικα τερτίπια του Πρωθυπουργού, τα διαγγέλματα, τις εκφράσεις ότι δήθεν «συγκινούμαι ειλικρινά όταν άνθρωποι του μόχθου με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε για την Πατρίδα, και τον μισθό μου να θυσιάσω».
Να πείτε στον Ελληνικό Λαό ποιοι έφαγαν τα λεφτά από το χρηματιστήριο, ποιος πούλησε χρυσό από τα Ελληνικά αποθέματα, ποιοι πήραν μίζες από την SIEMENS, ποιοι εμπλέκονται στις κομπίνες δισεκατομμυρίων του Βατοπαιδίου, ποιοι έχουν στις Ελβετικές Τράπεζες αμύθητες περιουσίες και μετά να ζητήσετε από τον μικρομεσαίο θυσίες.
Διαβάστε τους τίτλους των Ελληνικών εφημερίδων, βγείτε στο δρόμο να διαπιστώσετε πώς ζει ο άνεργος νέος, ο εργάτης, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο αγρότης, ο πολύτεκνος και μετά να εμφανισθείτε στο γυαλί της τηλεόρασης για «ευαίσθητες» δηλώσεις και «σκέψεις» για την «Σωτηρία της Πατρίδος».
Κύριε Πετσάλνικε συζητώ καθημερινά με συμπολίτες μου πλούσιους και φτωχούς, εργαζόμενους και άνεργους, Αριστερούς και Δεξιούς και διαπιστώνω μια οργή για το κατάντημα που μας έφεραν οι πολιτικοί, οι οποίοι «διασπάθησαν» από την Μεταπολίτευση και μετά το Δημόσιο Χρήμα, με Υπουργούς Οικονομικών «Τσάρους» τύπου Τσοβόλα, Αρσένη, Χριστοδουλάκη, Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου κ.λπ. και φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα είναι δραματικές στην χώρα μας. Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη, θα «σπάσει ο Λαός τα τζάμια της Πολιτείας», όπως έλεγε ο Μαρξ και θα μας πάρει ο Διάολος τον πατέρα όλους.
Μη προκαλείτε λοιπόν όλοι σας στην Βουλή με τις λαμέ γραβάτες, τις λιμουζίνες και τις μεζονέτες στα Βόρεια Προάστια γιατί «έστι δίκης οφθαλμός ός τα πάνθ ορά»!!!

Σχετικά Άρθρα