fbpx
Γενική

Έδώ πολυτεχνείο!!!

Σήμερα Τρίτη 09/03/2010 η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών
Η εξεταστική περίοδος μόλις έχει κλείσει, οι πολιτικές εξελίξεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης όρισε Γενική Συνέλευση με θέμα τα τελευταία μέτρα της Κυβέρνησης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής καλεί όλους τους φοιτητές να πάρουν θέση ενόψει της Γενικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Πέμπτη 11/03, για το πολιτικό πλαίσιο, τα αιτήματα, τις μορφές πάλης.

Τα μέτρα της Κυβέρνησης γνωστά σε όλους, το χειρότερο επώδυνα και τσουχτερά για το λαϊκό εισόδημα. Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά τα σπασμένα της πολικής των ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Ν.Δ. που δεκάδες φορές του έταξαν «χρυσά κουτάλια» και «καλύτερες μέρες», όμως η λιτότητα και οι κάθε είδους στενωποί μας συνοδεύουν για χρόνια ολόκληρα.

Οι φοιτητές σύντομα θα συναντήσουμε τα νέα μέτρα στην καθημερινή μας ζωή. Η άνοδος του Φ.Π.Α. εκτινάσσει συνολικά το κόστος ζωής, άρα και το κόστος σπουδών μας με ένταση της ακρίβειας. Τα ειδικά τέλη στα καύσιμα συμβάλουν με το δικό τους τρόπο στην ακρίβεια, φέρνουν αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ δημιουργούν αυξητική τάση στα κοινόχρηστα που πληρώνουμε κάθε μήνα.

Οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για ένα δις ΕΥΡΩ αύξηση της χρηματοδότησης στην Εκπαίδευση πήγαν περίπατο την επομένη που ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία. Τα νέα μέτρα περικόπτουν κατά 500. Εκατ. ΕΥΡΩ τα ήδη μειωμένα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για τη μόρφωσή μας.

Οι εργασιακές προοπτικές μας ως αυριανοί μηχανικοί, αλλά και οι οικονομικές δυνατότητες των γονιών μας δέχονται άμεση επίθεση με το πάγωμα των μισθών, τις περικοπές στα επιδόματα και τα δώρα γιορτών- διακοπών. Αναλυτικότερα για την εργασιακή κατάσταση που βιώνουμε οι αυριανοί μηχανικοί θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενα άρθρα της στήλης μας.

Η πραγματικότητα συγκεκριμένη, μέσα από τη μαζικότερη και ανώτερη διαδικασία της πολυτεχνικής σχολής, όλες οι πολιτικές παρατάξεις θα κληθούν να πάρουν θέση για τα επερχόμενα μέτρα, να πάρουν θέση στήριξης ή καταδίκης τους. Κάθε πολιτική νεολαία θα τοποθετηθεί αναγκαστικά αν θεωρεί φίλους ή εχθρούς των λαϊκών- νεανικών συμφερόντων όσοι φέρνουν- συμφωνούν με την καρατόμηση του μέλλοντος και των ονείρων της νέας γενιάς. Όλοι θα πουν τρόπους για την αντιμετώπιση ή την ενεργή στήριξη των εξελίξεων που δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν, ακόμη και αυτούς που δεν έχουν έντονη τριβή με τις πολιτικές εξελίξεις.

Φυσικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης δεν μπορεί να μην είναι οι εξελίξεις με το ακαδημαϊκό άσυλο, το νομοσχέδιο για τους μετανάστες και τη νομιμοποίησή τους. Ως ένα βαθμό η στήλη ασχολήθηκε ,στο βαθμό του δυνατού, με τα συγκεκριμένα θέματα, στα επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε σε ότι πρότεινε κάθε πολιτική δύναμη, στα αποτελέσματα των ψηφοφοριών καθώς και στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στο Φοιτητικό Σύλλογο γενικότερα. Η αντιπαράθεση και οι θέσεις της κάθε πολιτικής νεολαίας σχετίζονται άμεσα με τον πολιτικό χώρο που εκφράζουν, ενώ έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προσαρμογές που αναγκαστικά γίνονται στο χώρο της νεολαίας. Οι στοχεύσεις και η πρακτική κάθε πολιτικής δύναμης θα παρουσιαστούν με βάση τη δράση τους στα επόμενα άρθρα.

Τζώτζης Βασίλης
Φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής

Σχετικά Άρθρα