fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΘΡΑΚΗ

Θεαματικά και συγχρόνως ΤΡΑΓΙΚΑ είναι τα στοιχεία που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά με το δημόσιο χρέος και τους τόκους που πληρώνουμε για να μην βουλιάξει η οικονομία μας και κηρύξουμε ΠΤΩΧΕΥΣΗ ως κράτος!
Όσον αφορά το δημόσιο χρέος, ανήλθε- σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία- το 2009 στα 272 δισεκατομμύρια 300 εκατομμύρια ευρώ επιβαρυμένο με τόκους ύψους 12 δισεκατομμυρίων 340 εκατομμυρίων ευρώ!
Και να φανταστεί κανείς, ότι πριν 30 χρόνια, το 1979 το δημόσιο χρέος ανέρχονταν μόλις στο 1 δισεκατομμύριο 159 εκατομμύρια ευρώ (υπολογισμένο σε δραχμές).

ΕΜΠΡΟΣ

Έβαλε λουκέτο στην «Ελπίδα» η κα Σουλεϊμάνογλου Σαμπιχά, πρόεδρος του Πολιτικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών «Η Ελπίδα» αναστέλλοντας όλες τις δραστηριότητες που ανέπτυσσε όπως μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στην Ελληνική Γλώσσα για παιδιά και ενήλικες, Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, επιδοτούμενα Σεμινάρια κ.ά. Να σημειώσουμε ότι ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ρομά Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα» είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2006 ύστερα από πρωτοβουλία 20 γυναικών από τον οικισμό του Δροσερού. Επιθυμία και ανάγκη αυτών των γυναικών ήταν να δημιουργήσουν ένα θεσμικό όργανο, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να εκφραστούν συλλογικά ως Ρομά γυναίκες με δικαιώματα και υποχρεώσεις μέσα στην ελληνική κοινωνία και κύριος στόχος του Συλλόγου είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για τα 1200 παιδιά του οικισμού.

ΑΓΩΝΑΣ

Την αγωνία του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» εκφράζει μέσα από την εφημερίδα μας ένας γονιός, που στέλνει του παιδί του στη Σχολή Χορού της Στέγης Γραμμάτων του Δήμου Ξάνθης, η οποία και φιλοξενείται εκεί. Θέλοντας να δημοσιοποιήσει τις όποιες ανησυχίες του και παρατηρήσεις, αλλά και να πάρει και τις σχετικές απαντήσεις από την αρμόδια τοπική αρχή, μας απέστειλε και το παρακάτω κείμενο. Τα στοιχεία του γονέα και αναγνώστη του «Α» είναι στη διάθεσή μας για όποιον τα ζητήσει. Καλό θα ήταν ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Ξάνθης και ο πρόεδρός του να λάβουν σοβαρά υπόψη τα όσα παρακάτω επισημαίνει ο συμπολίτης μας .

ΑΚΡΙΤΑΣ

Παρακολουθώντας τις δραματικές εξελίξεις που από καιρού μεθοδεύονται από ηγετικά στελέχη του Δήμου αλλά και την ηγεσία της Νομαρχίας Ξάνθης εμφανιζόμενα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό προσκήνιο του Νομού, μετά από την δημοσίευση στον «ΑΚΡΙΤΑ» των δύο επιστολών κατοίκων του οικισμού Πιλήματος του Δήμου Σταυρούπολης ο δήμαρχός του, κος Γιώργος Καρασακαλίδης παρενέβη στην πρωινή καθημερινή εκπομπή του Ξάνθη FM 100 «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα».

Η ΤΟΛΜΗ

Τα περιβόητα «φρουτάκια», αυτά που πριν από μερικά χρόνια είχαν απαγορευτεί δια νόμου και τότε έτρεχαν όσοι τα είχαν να τα μαζέψουν από τα μαγαζιά τους, στην ουσία δε σταμάτησαν να υπάρχουν ποτέ. Αμέσως μετά την απαγόρευσή τους, εκείνοι που τα προμήθευαν στην αγορά, βρήκαν τη λύση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα από τον οποίο έδιναν στους λάτρεις του τζόγου να παίξουν, με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν χρήματα.
Σήμερα πλέον σχεδόν κάθε καφενείο της πόλης μας έχει και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου υπάρχουν στημένοι δεκάδες υπολογιστές με «φρουτάκια» ενώ σε περίπτωση αιφνιδιαστικής εισόδου της αστυνομίας στο μαγαζί, με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου στο ειδικό τηλεχειριστήριο, οι υπολογιστές αυτοί κλείνουν, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να δει μόνο κλειστούς υπολογιστές ενώ ακόμα κι αν ζητήσει από τον υπεύθυνο του καταστήματος να τους ανοίξει προκειμένου να κάνει κάποιον έλεγχο, είναι αδύνατο να εντοπίσει μέσα σ αυτούς τα εγκατεστημένα «φρουτάκια».

Σχετικά Άρθρα