fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Πέτυχαν το στόχο τους οι τοπικοί φορείς της Θάσου και της Καβάλας, με την υποστήριξη των βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Καβάλας και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών πήρε ευνοϊκή απόφαση για τα δρομολόγια Πρίνου- Καβάλας. Είναι δίκαιο να αναφέρουμε ότι το ΣΑΣ δεν θα μπορούσε να επιβάλλει περισσότερα δρομολόγια απ αυτά που ζήτησαν οι εταιρείες, αν και οι ίδιες δεν το ήθελαν, αφού δεν υπάρχει νόμος που μπορεί να τις υποχρεώσει. Ωστόσο, η πίεση της κοινής γνώμης, η οποία εκφράστηκε πολιτικά σε όλα τα επίπεδα και συντονισμένα, έφερε αυτό το καλό αποτέλεσμα. Όχι, πως δεν θα μπορούσε ο συντονισμός αυτός να γίνει καλύτερος, αφού επρόκειτο για ένα ζήτημα που μας αφορούσε όλους, αλλά έστω και με τον τρόπο που έγινε είμαστε ευχαριστημένοι, ως μια αρχή, που ελπίζουμε να μας παραδειγματίσει και ιδιαίτερα τους βουλευτές, το Νομάρχη, τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων. Θα πρέπει, πιο οργανωμένα, όταν προκύπτει κάποιο ζήτημα που αφορά τον τόπο μας και υπάρχουν αντιδράσεις, να αφήνουν κατά μέρος τους εγωισμούς, να συνεργάζονται και να διεκδικούν όλοι μαζί. Νομίζουμε ότι θα είναι περισσότερο κερδισμένοι σε εκτίμηση από το λαό, από το να βγουν και να δηλώσουν το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου».

Ο ΧΡΟΝΟΣ

Στα φόρτε του το παρασκήνιο για τις κρίσεις στην αστυνομία.
Τοπικά είχαμε την αποχώρηση του κ. Μπιτζή από την θέση του περιφερειακού διευθυντή με αντικατάσταση του από τον κ. Ρίζο, αστυνομικό διευθυντή στο νομό Σερρών.
Ο κ. Κοκμοτός παραμένει στη θέση του αστυνομικού διευθυντή Ν. Ροδόπης.
Όμως έντονο ήταν και το παρασκήνιο για τους νέους διοικητές στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αφού ανακοινώθηκαν ήδη οι διοικητές που θα αναλάβουν καθήκοντα στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
Ήδη πολλοί από τους υποψήφιους βρίσκονται στους διαδρόμους των γραφείων του υπουργείου, αλλά και των περιφερειακών ΔΥΠΕ, μήπως και την τελευταία στιγμή κατορθώσουν κάτι για την δική τους υποψηφιότητα.
Πάντως στο νομό Ροδόπης οι πέντε υποψηφιότητες μάλλον δεν τηρούσαν τα….τυπικά προσόντα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να καταλάβουν τη θέση του διοικητή.
Ακόμα και για την Όλγα Τσετινέ ή την Χρύσα Μανωλιά.
Και οι έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν τελευταία για την Σιμπέλ Μουσταφάογλου, μάλλον δεν ευσταθούν.
Προφανώς διέγνωσαν ότι τον παλμό του νέου διοικητή μπορεί να εκφράσει ένας καρδιολόγος, από την περιοχή του διοικητή της ΔΥΠΕ.
Έντονα επίσης ακούγεται και το όνομα του Θανάση Τσιαφούλη από το Διδυμότειχο, παλιού διοικητή στο νοσοκομείο Ξάνθης, που εργάζεται τώρα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Να δούμε τελικά που θα κάτσει η μπίλια της επιλογής τα επόμενα 24ώρα, στην ρουλέτα των τοποθετήσεων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ερώτηση για τη λειτουργία της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης με αποδέκτες τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής:
«Οι εξελίξεις στην επιχείρηση «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» του Λαναρά, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα των δεινών που φορτώνει στους εργαζόμενους ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν όλα τα χρόνια, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Επιβεβαιώνεται η ορθότητα της στάσης του ΚΚΕ και των ταξικών δυνάμεων που αντιτάχθηκαν στα σχέδια του Λαναρά και των υποστηριχτών του».

Σχετικά Άρθρα