fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Της παρανομίας το ανά – χωμα γίνεται στον Κόσυνθο! Νύχτα πηγαίνουν φορτηγά και κάνουν αμμοληψίες από την κοίτη του ποταμού και νύχτα φεύγουν…Η κατάσταση έχει ξεφύγει ιδιαίτερα μετά τη σιδηροδρομική γέφυρα και στην περιοχή ανάμεσα σε Κιμμέρια – Δροσερό που διασχίζει ο ποταμός. Έχουν φτιαχτεί έως και δρόμοι από την περιοχή του Δροσερού για να διευκολύνουν την πρόσβαση μέσα στο ποτάμι, έχουν «φαγωθεί» τα αναχώματα της κοίτης από τους τόνους φερτών υλών και άμμου που μεταφέρονται καθημερινά και φτάνουν ακόμη στο σημείο να παίρνουν καθαρή άμμο μέσα από το ποτάμι. Κανένας έλεγχος, καμιά μέριμνα, καμιά ανάληψη ευθύνης απ’ ουδένα για τις περιβαλλοντικές συνέπειες που έχουν αυτές οι αμμοληψίες με πρόσφατο παράδειγμα τις τελευταίες πλημμύρες και τον κίνδυνο της παράσυρσης της γέφυρας των Πηγαδίων!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Πρότυπο Κέντρο Υγείας λειτουργεί από το πρωί της περασμένης Δευτέρας στα Άβδηρα. Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο κτίριο με πλήρη εξοπλισμό , το οποίο θα εξυπηρετεί άμεσα όλους τους κατοίκους των Δήμων Αβδήρων, Βιστωνίδας και Τοπείρου. Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας των Αβδήρων και γιατρός κ.Σάββας Χρήστος δήλωσε στην εφημερίδα «Μαχητής», πως το κέντρο Υγείας αποτελεί πρότυπο από άποψη υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά το βασικότερο είναι να αναγνωριστεί στο μέλλον και ως πρότυπο κέντρο υγείας σε επίπεδο λειτουργικότητας και οργάνωσης και κυρίως έμψυχου υλικού. Γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό κλπ.

ΘΡΑΚΗ
Είναι αλήθεια, ότι τον τελευταίο καιρό, έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα φοβίας και ανασφάλειας για το μέλλον της χώρας μας, κυρίως σε ό,τι αφορά την οικονομική της κατάσταση. Κι αυτό το κλίμα το καλλιέργησαν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες, ώστε να γίνει συνείδηση σε όλους η δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για όλους μας, αν δεν υλοποιηθεί το περίφημο πρόγραμμα σταθερότητας.

ΑΓΩΝΑΣ
Αυτή η βαρυχειμωνιά των οικονομικών μας δύσκολα θα μας αφήσει ακόμη και εν μέσω θέρους…..
Άλλα, όπως και να το κάνουμε διαφορετικά τη βιώνεις μέσα στο καταχείμωνο και διαφορετικά όταν περιμένεις τα χελιδόνια και τους πελαργούς…..
Η άνοιξη, αν και είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για αυτή, σου δημιουργεί πιο αισιόδοξες σκέψεις…..
Κάτι που θα ζεστάνει ο καιρός και θα κλείσεις το καλοριφέρ-80 λεπτά πήγε το πετρέλαιο-, κάτι που θα πρέπει να ξεκινήσεις δίαιτα για το καλοκαίρι-τσουπ περιορίζεις τις βόλτες στο σούπερ μάρκε- και γενικά αλλάζεις τη ρότα των σκέψεων και προτεραιοτήτων σου…..
Βέβαια όλα τα παραπάνω θα μπορέσουμε να τα αισθανθούμε καλύτερα μετά την αποχώρηση του Όλι Ρεν και την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας…..

Γιατί τώρα με την τόση φιλολογία και παραφιλολογία, μια σφίγγω το ζωνάρι και μια το χαλαρώνω….

Σχετικά Άρθρα