fbpx
Γενική

Έγραψε ο περιφερειακός τύπος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Ευθυμιάδης θα αποτελούσε μια πολύ καλή επιλογή, για να εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, σ αυτήν τη δύσκολη πολιτικά συγκυρία. Χαιρόμαστε, που κι αυτός, εκδήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση, όπως και άλλοι καθ όλα άξιοι αγωνιστές της παράταξης. Αν θελήσουμε να σχολιάσουμε την υποψηφιότητα του Κώστα Ευθυμιάδη, θα πούμε, ότι πρόκειται για ένα συνειδητοποιημένο κομματικό στέλεχος, που θα μπορούσε να συσπειρώσει, όπως αυτός ξέρει, την κομματική οργάνωση του νομού Καβάλας, να βγει η Ν.Δ. στην κοινωνία με πολιτικό λόγο, να δουλέψει εσωκομματικά για την παραγωγή πολιτικής και να δηλώνει την παρουσία του κόμματος με θέσεις και απόψεις, για όλα τα ζητήματα, τοπικού και πανελλήνιου ενδιαφέροντος. Η Νέα Δημοκρατία, έχει ανάγκη να αποκτήσει μια δυνατότερη φωνή, να δίνει και να παίρνει τα μηνύματα, από και προς την κοινωνία του νομού Καβάλας, πράγμα που μέχρι τώρα διέλαθε της προσοχής της ΝΟΔΕ. Υπάρχει βέβαια και ο νεοδημοκράτης αγωνιστής Παντελής Ηλιάδης, που έδειξε ενδιαφέρον για τη θέση του Προέδρου της Ν.Ε., ο οποίος, όπως λένε κάποιοι, ήταν ο μόνος που είχε δημόσια φωνή για να υπερασπίζεται τις θέσεις της Ν.Δ. στον βαθμό που το έπραττε. Υπάρχει και ο Θανάσης Μήττας, που είχε ακολουθήσει τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη, αλλά η επαναφορά του δεύτερου στην αρχηγία του κόμματος, δεν μπορεί να προεξοφλεί και την ανάληψη της θέσης του Προέδρου της ΝΟΔΕ, από τον πρώτο… Άλλο Πολιτική Άνοιξη κι άλλο Νέα Δημοκρατία.

Ο ΧΡΟΝΟΣ

Το πολυπληθές με έντονη υπουργική παρουσία κλιμάκιο της κυβέρνησης, επισκέφθηκε τον γειτονικό νομό Έβρου και απεφάνθη για μια ακόμα φορά να δημιουργήσει ομάδα έργου και να επισπεύσει τις διαδικασίες για διακρατική συμφωνία. Ίδια λόγια βέβαια με διαφορετικά πρόσωπα και το μόνο θετικό είναι η υψηλή εκπροσώπηση και το ζωηρό ενδιαφέρον. Αλλά το ποτάμι έχει τα μυστικά του και διεκδικεί με το στανιό κάθε φορά την κοίτη του. Τα χιλιάδες στρέμματα χωραφιών πλημμυρισμένα από το νερό, θυμούνται καλά και ειδικά πρώην αυτοδιοικητικοί, με ποιες διαδικασίες παραχωρήθηκαν στους αγρότες, μέσα στην παρέμβρια περιοχή. Είναι οι ίδιοι που φωνάζουν για την αναλγησία των πρώην, έχοντας την αίσθηση ότι ξεχάστηκαν οι δικές τους ενέργειες. εν αρκούν λοιπόν τα έργα και οι διακρατικές συμφωνίες αλλά πρέπει να δούμε σοβαρά και το χωροταξικό της κοίτης του ποταμού. Αλλιώς θα πληρώνουμε μια ζωή αποζημιώσεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Σε μια περίοδο πυκνών πολιτικών εξελίξεων, που χαρακτηρίζονται κυρίως από την λήψη μέτρων, η συνέντευξη, που παραχώρησε στον Δάμωνα Δαμιανό και στην εκπομπή του «Αιχμή του Δόρατος» στο ραδιόφωνο του «Παρατηρητή» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιώργος Πεταλωτής, είναι άκρως ενδιαφέρουσα, γιατί αποκαλύπτει τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στο θέμα της οικονομικής κρίσης, αλλά και στα μέτρα που έχει πάρει ή λέγεται ότι θα πάρει. Ο κ. Πεταλωτής τονίζει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βγούμε από την κρίση και «θα βγούμε γιατί διαθέτουμε αξιοπιστία», ενώ όσον αφορά στα μέτρα τονίζει ότι στόχος είναι να πληρώσουν όσο λιγότερο τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας, αποφάσισε σχετικά με τη χρήση που θα δώσει στο συγκρότημα του Σανατορίου, που αποτελεί ιδιοκτησία της.
Μετά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, η νέα διοίκηση που αναδείχθηκε ανέλαβε να αναζητήσει και να καταλήξει σε πρόταση για την άμεση αξιοποίηση όλων των κτιρίων στα οποία στεγάζονται σήμερα κλινικές του νοσοκομείου Καβάλας, που όμως πολύ σύντομα θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο.
Όπως δήλωσε στη «Ν.Ε.» ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας, Κώστας Τάτσης, σε όλη την έκταση των κτιρίων θα αναπτυχθούν μονάδες υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών. Αρχικά, θα δημιουργηθούν οι υποδομές για ένα σύγχρονο Οικοτροφείο Υπερηλίκων που θα μπορεί να δεχθεί και τους χρονίως πάσχοντες ηλικιωμένους και ασθενείς από τη νόσο Aλτσχάιμερ. Στη συνέχεια είναι στις προθέσεις της Ιατρικής Εταιρίας να προχωρήσει και στην ίδρυση ενός Ερευνητικού Επιδημιολογικού Κέντρου.

Η ΓΝΩΜΗ

Δημοπρασία για τη διακήρυξη κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας ήταν προγραμματισμένη για χθες το πρωί στο Δημαρχείο. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε . κανείς ενδιαφερόμενος επενδυτής, με αποτέλεσμα ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης να πάρει παράταση ζωής.
Το έργο που εδώ και χρόνια είχε εξαγγείλει η δημοτική αρχή, φαίνεται ότι- ευτυχώς για τους δημότες αυτής της πόλης- παραμένει μη υλοποιήσιμο, αφού οι διαγωνισμοί βγαίνουν άγονοι, διότι δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον όπως συνέβη και χθες, τουλάχιστον έως και λίγα λεπτά μετά τις 10 πμ με βάση και τα λεγόμενα του αρμόδιου αντιδημάρχου. Ενδεχομένως, βαρύτητα να παίζει η προοπτική της μη βιωσιμότητας του έργου και έτσι να αποθαρρύνει επιχειρηματίες να εμπλακούν στην όλη διαδικασία.
Άλλωστε, για το έργο του υπόγειου πάρκινγκ στο πάρκο της Ακαδημίας, ο κ. Δήμαρχος κ. Αλεξανδρής και οι συνεργάτες του έχουν δεχθεί σκληρή κριτική και αρνητικά σχόλια. Από τη μια αντί να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης με αυτή την προοπτική θα επιδεινωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ από την άλλη, καταργείται ένας ακόμη ελεύθερος χώρος, ένα ακόμη πάρκο και χώρος πρασίνου, από τους λιγοστούς που έχουν απομείνει.
Να σημειωθεί ότι μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας μας, με νέα δημοσίευση- ορθή επανάληψη- της διακήρυξης για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης απάλειψε από αυτήν, την εκχώρηση των χώρων στάθμευσης του κέντρου της πόλης, στον ανάδοχο του έργου, που αρχικά περιελάμβανε. Τότε η «Γ» είχε εκφράσει το ερώτημα εάν μετά την αφαίρεση του «δέλεαρ» της εκμετάλλευσης των χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, θα υπάρχει το ενδιαφέρον των επενδυτών για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης. Και επί του αποτελέσματος. μάλλον δικαιωνόμαστε.

Σχετικά Άρθρα