Γενική

Χωρίς προβλήματα και παρασκήνιο η διαδικασία

Στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες για τις εκλογές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης, οι οποίες θα αναδείξουν τη νέα διοίκησή του. Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, στη διάρκεια του οποίου η απερχόμενη διοίκηση ενημέρωσε τα σωματεία του εργατικού κέντρου για το έργο της, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις του νομού, η οποία δεν κρίνεται και από τις καλύτερες.
Σε προεκλογικό πυρετό λοιπόν εισήλθε το εργατικό κέντρο Ξάνθης, το οποίο με τις παρεμβάσεις του αν μη τι άλλο, έχει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, η οποία είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών, για πολλούς κλάδους.
«Μετά από τρία χρόνια, έληξε η θητεία της διοίκησης του εργατικού κέντρου και έτσι κάναμε το εκλογοαπολογιστικό μας συνέδριο, ενώ είχαμε και διοικητικό και οικονομικό απολογισμό μας, με την απολογία του διοικητικού συμβουλίου, στους συναδέλφους αντιπροσώπους. Ο ταμίας με την εξελεγκτική επιτροπή ανέφερε τα οικονομικά πεπραγμένα του εργατικού κέντρου και στις πρώτη Μαρτίου, πάμε σε εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του εργατικού κέντρου. Είναι ένα κορυφαίο γεγονός για το συνδικαλιστικό κίνημα, για το εργατικό κέντρο Ξάνθης, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους, όταν γίνεται ένα εκλογοαπολογιστικό συνέδριο», δήλωσε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλήματα υπάρχουν αρκετά στο εργατικό κέντρο Ξάνθης και μάλιστα σε μια περίοδο όχι και τόσο καλή, για τα οποία η διοίκηση καλείται να βρει λύση.
«Κάναμε τον απολογισμό μας και έγινε συζήτηση για αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα, αλλά και για αυτά που θα αντιμετωπίσουμε από και πέρα. Σίγουρα τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και η νέα διοίκηση, η οποία θα αναδειχθεί στη πρώτη Μαρτίου, είναι υποχρεωμένη να βγει και να παλέψει με περισσότερη δύναμη, γιατί τα προβλήματα θα τα δούμε μπροστά μας και πρέπει να δηλώσει παρόν, όχι μόνο η διοίκηση του εργατικού κέντρου, αλλά όλο το συνδικαλιστικό κίνημα», είπε ο κ. Μπεμπεκίδης.
Ο ίδιος όμως αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Ξάνθης, τα οποία αφορούν κυρίως στην εργασία, λόγω του κλεισίματος των συνεταιριστικών εργοστασίων, της μείωσης προσωπικού από πολλά εργοστάσια, αλλά και της μείωσης των επενδύσεων στο νομό.
Τιπ κυρίως θέματος

Άγγελος Μπεμπεκίδης«Δε βλέπουμε ανάπτυξη σαν εργατικό κίνημα, ούτε και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αφού τις ψάχνουμε να τις βρούμε με το τουφέκι. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά για το νομό μας και ας ελπίσουμε ότι, αυτοί που ερχόντουσαν και μιλούσαν για την ανάπτυξη της Θράκης, να ξαναρθούν έγκαιρα, για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Σχετικά Άρθρα