fbpx
Γενική

Έγραψε ο τοπικός τύπος

ΑΓΩΝΑΣ

Σε ζώνη ανάπτυξης εξελίσσεται η περιοχή που επηρεάζεται από τη λειτουργία της Εγνατίας οδού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Εγνατίας, στις πέντε Περιφέρειες που επηρεάζονται άμεσα (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία), έχουν συμβεί μεγάλες αλλαγές και μάλιστα οι περισσότερες προτού ακόμη ολοκληρωθεί ο άξονας. Το 2005 στη Ζώνη Επιρροής της Εγνατίας οδού λειτουργούσαν 309.714 επιχειρήσεις, δηλαδή το 34,5% των επιχειρήσεων της χώρας.

ΕΜΠΡΟΣ

Φωτιές» άναψε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Και μπορεί μεν στη νέα φορολογική κλίμακα που έχει συντελεστές από 18% έως 40% και ο ανώτατος συντελεστής να εφαρμόζεται σε εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ ενώ να προβλέπονται επιβαρύνσεις για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ελαφρύνονται τα χαμηλότερα εισοδήματα από την νέα κλίμα αλλά και από τη συλλογή αποδείξεων που θεωρείται απαραίτητη για την εξασφάλιση του αφορολόγητου που διαμορφώνεται στις 12.000 ευρώ για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων όμως το νέο φορολογικό φέρνει αύξηση κατά 14,3 λεπτά το λίτρο στην τιμή της βενζίνης με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και αντιδράσεις σε πολλούς κλάδους όπως των ταξιτζήδων, των περιπτερούχων και των βενζινοπωλών στους οποίους αλλάζει ο τρόπος φορολόγησής τους.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Να τελειώνει με την «Καλλικράτη» θέλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ώστε μέσα στον Μάρτη να περάσει από τη Βουλή τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.
Ήδη με επιστολή προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς τους ζητεί να του αποστείλουν ως τις 26 Φεβρουαρίου, τις προτάσεις τους, ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου και να υπάρχει επαρκής χρόνος ώστε οι προσεχείς εκλογές να διεξαχθούν το φθινόπωρο και τον μήνα Νοέμβριο.

ΑΚΡΙΤΑΣ

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάσσεται στους δικαιούχους του Μέτρου των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007- 2013 (ΠΑΑ) το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια ένταξης.

Η ΤΟΛΜΗ
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα όσοι τυχόν έπεσαν θύματα του συστήματος και του πιθανού σχεδιασμού
Θα ήθελα να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της διοίκησης της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ και τότε θα δούμε ότι όλα όσα εξελίχθηκαν και όσα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται από εδώ και στο εξής ίσως να βασίστηκαν σε συγκεκριμένο σχέδιο και σε βήματα που είχαν ένα ειδικό στόχο. Είναι ένα παζλ που αν δεθούν σωστά τα κομμάτια του, τότε το αποτέλεσμα θα δείξει ότι μπορεί κάποιοι να λειτούργησαν βάση μελετημένων κινήσεων για να φτάσουμε στο σήμερα.
Όλα άρχισαν όταν ψάχνοντας το αρχείο μου ανακάλυψα μία ανακοίνωση της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Σας την παραθέτω και μετά θα αναλύσουμε τα όσα διαδραματίστηκαν.

Σχετικά Άρθρα