Γενική

Κάτοικοι: «Λύστε τα χέρια της αστυνομίας»

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ
Αγανακτισμένοι και με το φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι πολλών περιοχών του νομού, λόγω των καθημερινών κρουσμάτων κλοπών, που σημειώνονται στην περιοχή μας, τα οποία μάλιστα αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.
Το «άνοιγμα των σπιτιών» είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και όπως λένε οι κάτοικοι, συμβαίνουν με τέτοιο ρυθμό, που χάνουν τον αριθμό των κρουσμάτων. Οι διαρρήξεις λαμβάνουν χώρα, συνήθως όταν απουσιάζουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους και μάλιστα απογευματινές και πρωινές ώρες, ενώ πρόσφατα σημειώθηκαν και κρούσματα, με τους ιδιοκτήτες μέσα στα σπίτια τους. Καθημερινά, οι Ξανθιώτες γίνονται μάρτυρες δεκάδων ύποπτων οχημάτων, οι επιβαίνοντες των οποίων παρατηρούν τα σπίτια τους, σε διάφορες περιοχές. Οι περισσότεροι κάτοικοι αναφέρουν, ότι τα οχήματα φέρουν βουλγαρικές πινακίδες και μάλιστα τα περισσότερα προέρχονται από τη ΝΑ Βουλγαρία, όπως λένε οι γνώστες των πινακίδων.
«Έχουμε αγανακτήσει. Κάθε μέρα ακούμε και άλλα κρούσματα κλοπών. Έχουν συμβεί μέχρι και τέσσερα μέσα σε μια μέρα. Θέλουμε να πάμε κάπου και σκεφτόμαστε πώς θα φύγουμε από τα σπίτια μας, από εκεί που τα αφήναμε ξεκλείδωτα, που λέει ο λόγος, πριν από κάποια χρόνια», λέει η κυρία Μαρία, κάτοικος της Συδινής Ξάνθης, φοβισμένη από τα τέσσερα κρούσματα κλοπής, που σημειώθηκαν στο χωριό της πριν λίγες μέρες.
Η λεία από τις κλοπές, είναι συνήθως χρυσαφικά και μετρητά, ενώ λιγότερες αρπαγές έχουν σημειωθεί με ηλεκτρικές συσκευές και οικιακά είδη. Η μέθοδος των κλεφτών συνεχίζει να είναι απλή και φαινομενικά αθώα, αφού πρώτα χτυπάνε τα κουδούνια, για να ελέγξουν αν είναι κάποιος στο σπίτι. Αν δεν είναι κανένας, μπαίνουν μέσα, παραβιάζοντας την κυρία είσοδο του σπιτιού. Αν ανοίξει κάποιος, τότε βρίσκουν μια δικαιολογία, όπως το να ρωτήσουν πώς πάνε σε κάποιο χωριό ή να ζητήσουν ένα οποιοδήποτε όνομα, λέγοντας μετά ότι έκαναν λάθος.
Όλοι οι κάτοικοι του νομού Ξάνθης είναι πλέον αγανακτισμένοι και συγχρόνως φοβισμένοι για τις περιουσίες τους, αλλά και για τους ίδιους, αφού δεν ξέρουν πώς θα αντιδράσουν οι κλέφτες, σε περίπτωση που είναι στο σπίτι και ζητούν από τους αρμοδίους να πάρουν αυτά τα μέτρα, τα οποία θα συμβάλλουν στην ομαλή εξέλιξη της καθημερινότητάς τους. «Λύστε τα χέρια της αστυνομίας», λένε ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι.
Παρόμοια κρούσματα, λαμβάνουν χώρα σε πολλά χωριά όλων των δήμων του νομού, με έμφαση στους οικισμούς του κάμπου, όπου εκεί πλέον οι κλοπές είναι καθημερινές, φέροντας τους κατοίκους αυτών των οικισμών στην απόγνωση και στην αγανάκτηση.

– Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών ζητούν οι κάτοικοι του νομού Ξάνθης, για την προστασία τους από τις κλοπές, οι οποίες σημειώνονται καθημερινά σε πολλούς οικισμούς του νομού. Οι κλέφτες παρακολουθούν τα σπίτια των κατοίκων και όταν βρουν την κατάλληλη στιγμή, μπαίνουν σε αυτά, παίρνοντας κυρίως χρυσαφικά και μετρητά. Οι κάτοικοι βλέπουν συνέχεια ύποπτα οχήματα, να περιφέρονται μέσα στους οικισμούς, παρακολουθώντας τους.

Σχετικά Άρθρα