Γενική

Δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα

Ο Χρ. Παμπουκίδης για τις εκλογές στο ΕΒΕ και την οικονομική κρίση

«Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα» τονίζει ο κος Χρήστος Παμπουκίδης, οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ξάνθης σε ερώτηση σχετικά με το αν θα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος στο ΕΒΕ. Αναλυτικά η δήλωση του έχει ως εξής: «Η παρουσία μου σ ένα κορυφαίο θεσμό όπως το ΕΒΕ και από την θέση του οικονομικού επόπτη, μου έδωσε την δυνατότητα να μάθω πολλά πράγματα, αλλά και να αντιληφθώ ότι είναι δύσκολο όσο και να θέλεις, να αλλάξεις αρνητικές παγωμένες καταστάσεις.
Είμαι άνθρωπος που λειτουργεί μέσα στην καθημερινότητα. Μιλά με τους επαγγελματίες κάθε μέρα. Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα ώστε να συνδιαλέγομαι μονάχα με πολιτικούς. Έχω αποκτήσει πολιτική συνείδηση από την μακρόχρονη επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία. Έχω την δυνατότητα να εισπράττω τα μηνύματα της κοινωνίας που ζητά να υπάρξει ανανέωση, όχι με την έννοια των προσώπων, αλλά των ιδεών.
Αυτή την στιγμή στόχος μου είναι να κάνω μια επιτυχημένη εκλογή στις ερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου. Τίποτα περισσότερο. Η ανανέωση του ΕΒΕ δεν εξαρτάται μόνο από πρόσωπα. Το μεγάλο στοίχημα είναι οι συγκεκριμένες λύσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα. Ο αόριστος τίτλος του προέδρου όπως τον έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, ανήκει στο παρελθόν».
Όσον αφορά στην οικονομική κρίση και πως θα επιτευχθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σημείωσε ο κος Παμπουκίδης:
«Αν δεν αντιστραφούν οι δυσμενείς εξελίξεις στις οποίες ελλοχεύουν κίνδυνοι αποσταθεροποίησης όχι μόνο του οικονομικού- χρηματοπιστωτικού, αλλά και του πολιτικού- κοινωνικού συστήματος, η οικονομική κρίση κινδυνεύει να μετατραπεί σε κοινωνική κρίση και κρίση αξιών. Οι συνθήκες επιβάλλουν άμεση δράση και λήψη δραστικών μέτρων.
Η ιστορία μας έχει διδάξει πως οι οικονομικές κρίσεις οδηγούν είτε στην καταστροφή, είτε στην αναζωογόνηση και την ανάταξη. Στην καταστροφή οδηγούν όταν υπάρχει αδράνεια ή και εμμονή σε δογματικές αντιλήψεις, αντίθετες με την πραγματικότητα, την κοινή λογική και τις δυνάμεις της προόδου, της εξωστρέφειας και του ανταγωνισμού. Στην αναζωογόνηση και την ανάταξη οδηγούν όταν υπάρχει έγκαιρη προσαρμογή, καθώς και ρεαλιστική και ευέλικτη προσέγγιση στα προβλήματα.
Έτσι πιστεύω πως δύο παράλληλες προσαρμογές πρέπει να επισυμβούν το ταχύτερο δυνατό για να υπάρχει ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία.
Η πρώτη είναι η δημοσιονομική και η δεύτερη αφορά στην ανταγωνιστικότητα. Ενδεχόμενη αποτυχία στους δύο αυτούς τομείς, θα οδηγήσει την οικονομία σε βαθιά ύφεση και μεγάλη ανεργία».

Σχετικά Άρθρα