Γενική

Φτάνει το «πάτημα» των εργαζομένων

Το Π.Α.ΜΕ. καλεί τους εργαζομένους στην απεργία

Θέση, για την επερχόμενη απεργιακή κινητοποίηση, πήρε το Π.Α.ΜΕ., μέλη του οποίου καλούν τους εργαζομένους, να συμμετέχουν σύσσωμοι στην απεργία της 10 ης Φεβρουαρίου. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μια διαρκή λιτότητα και φτώχεια και σαρώνει ό,τι δικαιώματα έχουν απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση και στις εργασιακές σχέσεις.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς, να οργανώσουν χωρίς καθυστέρηση την αντίσταση της εργατικής τάξης, να αποκρούσουν την νέα αντεργατική λαίλαπα και να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ασφαλιστικά δικαιώματα. Στελέχη του Π.Α.ΜΕ., καλούν τους εργαζομένους μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά να δώσουν ισχυρή απάντηση στα σχέδια των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και της Ε.Ε., χωρίς καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.
«Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους του εργαζομένους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά στην απεργία της 10 ης Φεβρουαρίου, καθώς και στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Καλούμε όλους τους εργαζομένους, να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, για την επιτυχία της απεργίας, έτσι ώστε να δοθεί ενιαία ταξική απάντηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα, που εξαγγέλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πριν τις εκλογές, είχαμε προειδοποιήσει τους εργαζομένους, ότι μετά από αυτές θα έρθει «θύελλα» αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων. Τώρα, από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, έχουμε επιβεβαιωθεί», δήλωσε το μέλος του Π.Α.ΜΕ. Ξάνθης Γιώργος Πυργελής.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους να απορρίψουν τις θέσεις και την τακτική της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αφού όπως λένε τα μέλη του, η συμμετοχή τους σε κοινωνικούς διαλόγους με τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και οι προτάσεις για την εισοδηματική πολιτική, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, υπηρετώντας και συγκαλύπτοντας την κυβερνητική πολιτική και την μεγαλοεργοδοσία.
Το Π.Α.ΜΕ. ζητά σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, μαζικούς μόνιμους διορισμούς από το Υ.ΠΕ.Π.Θ., καθώς και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης, ενώ διεκδικεί τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης διεκδικεί 1.900 ευρώ πρώτο μισθό σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση, καθώς και πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και στο 80% του τελευταίου μισθού.

Σχετικά Άρθρα