Γενική

Χαρακτηρίζεται ως έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ»

Ολοένα και περισσότερο διχάζει ο περιμετρικός δακτύλιος της Ξάνθης, με τους φορείς της πόλης να παρουσιάζουν επιχειρήματα, αναλόγως με το τι επιθυμούν.
Για το νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, καθώς και για πολλούς Ξανθιώτες, η κατασκευή του Περιμετρικού Δακτυλίου της Πόλεως Ξάνθης, αποτελεί έργο τεραστίας σημασίας για τον αστικό ιστό, την πόλη και τον νομό της Ξάνθης. Το έργο αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον κάθετο άξονα-Εγνατία οδό, όπως χαρακτηριστικά λέει σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Ξάνθης, γιατί είναι η φυσική απόληξή του, λόγω και της γεωγραφικής διαμόρφωσης της περιοχής.
Πρόκειται για έναν οδικό δακτύλιο περιμετρικά της πόλεως, ο οποίος εικάζεται ότι θα αποσυμφορήσει ολοκληρωτικά την πόλη από το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Σήμερα το έργο βρίσκεται στην φάση της εκπόνησης της μελέτης, η οποία έχει ανατεθεί από την Νομαρχία Ξάνθης στην Εγνατία Οδό Α.Ε.
Η εφημερίδα «ΧΝ», με αφορμή τη δημοσίευση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την αλλαγή», μίλησε με τον επικεφαλής αυτής Χρήστο Πούλιο, ο οποίος εξέφρασε την άποψη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης.
«Εμείς κάναμε μία συγκέντρωση σα δημοτική παράταξη και έχουμε πλέον και θέση για τον περιμετρικό δακτύλιο. Η θέση μας είναι σαφώς αντίθετη. Θεωρούμε ότι είναι ένα έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας, δεν έχουμε πειστεί για τη σκοπιμότητα αυτού του έργου και δεν έχουμε πειστεί καθόλου, γιατί θα πρέπει η σύνδεση του κάθετου άξονα με τη Βουλγαρία, να συνδεθεί με έναν περιμετρικό δακτύλιο, ο οποίος δε θα ανακουφίσει σχεδόν σε τίποτα την κυκλοφοριακή συμφόρηση, που υφίσταται το κέντρο της πόλης. Κατά συνέπεια αδυνατούμε να καταλάβουμε αυτούς μεγαλοϊδεατισμούς και αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια», δήλωσε ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Χρήστος Πούλιος.
Ο ίδιος, σε συνέχεια των δηλώσεών του στην εφημερίδα μας, είπε, πως αν υπάρχουν τόσα χρήματα, που θα στοιχίσει αυτό το έργο, αυτά μπορούν να διατεθούν για υποδομές μέσα στον αστικό ιστό και στα δημοτικά διαμερίσματα, ούτως ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφοριακή κατάσταση και να αυξηθούν και οι θέσεις στάθμευσης, για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας.

Χρήστος Πούλιος«Εμείς, θεωρήσαμε πρέπον να αναρτήσουμε στη δική μας ιστοσελίδα την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας. Ο Δήμος Ξάνθης δε φρόντισε να την αναρτήσει στη δική του ιστοσελίδα, την ώρα μάλιστα, που το θέμα αυτό υπήρχε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ούτως ώστε να υπάρχει μια στοιχειώδης διαβούλευση. Ούτε αυτό δεν τόλμησαν να κάνουν. Δεν το καταλαβαίνω. Όλα εν κρυπτώ;».

-Για το νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, καθώς και για πολλούς Ξανθιώτες, η κατασκευή του Περιμετρικού Δακτυλίου της Πόλεως Ξάνθης, αποτελεί έργο τεραστίας σημασίας για τον αστικό ιστό, την πόλη και τον νομό της Ξάνθης.

-Πρόκειται για έναν οδικό δακτύλιο περιμετρικά της πόλεως, ο οποίος εικάζεται ότι θα αποσυμφορήσει ολοκληρωτικά την πόλη από το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα