Γενική

Το Δημοτικό Συμβούλιο αναιρεί δικές του αποφάσεις

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΣΕΡΝΕΤΑΙ» Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το 14 ο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το οποίο αφορούσε στις ενστάσεις κατά προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, σχετικής με την τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου και χαρακτηρισμό οικοπέδου στον οικισμό Άνω Καρυοφύτου, για ανέγερση ιατρείου – εξεταστηρίου, ήταν αυτό που πήρε τη «μερίδα του λέοντος» των συζητήσεων, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σταυρούπολης.
Η διεύθυνση γεωργίας είχε ζητήσει ένα οικόπεδο, με σκοπό να ανεγερθεί ένα ιατρείο – εξεταστήριο. Σε πρώτη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε ζητηθεί το οικόπεδο σαν πολυχώρος, ενώ σε άλλη απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε το οικόπεδο από τη διεύθυνση γεωργίας, για να ανεγερθεί ιατρείο – εξεταστήριο. Η περιφέρεια ωστόσο, επέστρεψε τις αποφάσεις, ζητώντας τακτοποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του οικοπέδου και της ευρύτερης περιοχής. Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε από το δήμο Σταυρούπολης, αλλά κατατέθηκαν δύο ενστάσεις, οι οποίες αφορούν στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου.
Ο δικηγόρος του ενιστάμενου, ο οποίος ενιστάμενος διατηρεί ξενώνα δίπλα στο οικόπεδο, ανέφερε τους λόγους της ένστασης, ένας εκ των οποίων είναι το εμβαδόν του οικοπέδου, το οποίο δεν ξεπερνά τα 185 τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα να μην ενδείκνυται να χτιστεί κτίριο και δη ιατρείο, κάτι που πιστοποιείται από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, ενώ ένας άλλος λόγος της ένστασης είναι η τήρηση απόστασης του ξενώνα 100 μέτρων από αγροτικό ιατρείο, κάτι που φαίνεται και στις άδειες του ξενώνα.
Από την άλλη μεριά ο δικηγόρος του Συλλόγου Απογόνων Προσφύγων Άνω Καρυοφύτου, ο οποίος επιθυμεί την ανέγερση του εξεταστηρίου, ανέφερε ότι οι ενστάσεις δεν ευσταθούν, αφού το εξεταστήριο μπορεί να κατασκευαστεί και σε χώρο 20 τετραγωνικών μέτρων, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα, ενώ όσο αναφορά στο θέμα νομιμότητα, η διεύθυνση τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έγγραφό της καταλήγει ότι, η ανέγερση εξεταστηρίου δεν αποτελεί μη συμβατή χρήση για την ανέγερση ή για την αναβάθμιση τουριστικού καταλύματος. Δηλαδή, όπως είπε ο δικηγόρος, η αρχή που αδειοδότησε τον ξενώνα, λέει καθαρά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ανέγερση του εξεταστηρίου, δίπλα στον ξενώνα. Οι ψήφοι για την αποδοχή των ενστάσεων ήταν τρεις ναι, τρεις όχι, ενώ τέσσερις ψήφισαν παρών.

-Θέματα ρουτίνας χαρακτηρίστηκαν τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σταυρούπολης. Τα περισσότερα εξ αυτών εγκρίσεις δαπανών, παραχωρήσεις κτιρίων, αντικατάσταση μελών διοικητικού συμβουλίου νομικών προσώπων, καθώς και ορισμό μελών σε επιτροπές του δήμου Σταυρούπολης.

-Η μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», θα δρα στην περιοχή της Σταυρούπολης, ύστερα από τη δωρεάν παραχώρηση κτιρίου στο Κάτω Καρυόφυτο.

-Παρόλο τους πέντε βαθμούς κάτω από το μηδέν, που επικρατούσαν έξω, το κλίμα μέσα στην αίθουσα κάθε άλλο παρά ψυχρό ήταν, σε μια εκδήλωση, που χαρακτηριζόταν από καλή διάθεση, αλλά και προσδοκίες από τη νέα χρονιά.

Σχετικά Άρθρα