Γενική

Καλεί το λαό να σταθεί στην αγροτιά


Συμπαράσταση Επιτροπής Ειρήνης στους αγρότες

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Καβάλας, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους αγρότες που αυτές τις μέρες βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα «ενάντια στην αντιλαϊκή- αντεργατική- αντιαγροτική πολιτική, τόσο της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όσο και της προηγούμενης της Ν.Δ.», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Επίσης τονίζεται: «Στον «πόλεμο» που τους έχουν κηρύξει για να τους διώξουν κακήν κακώς από τα χωράφια τους, η μόνη απάντηση είναι ο ενωμένος αγώνας τους, που πρέπει να βρει συμπαράσταση και από το σύνολο των εργαζομένων.
Οι κυβερνώντες διαχρονικά προκειμένου να υπηρετήσουν, με την καθοδήγηση της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, δεν τσιγκουνεύονται να δαπανούν εκατομμύρια ευρώ για «αμυντικές» δαπάνες, για πολέμους στα πέρατα του κόσμου, μακελεύοντας παιδιά, ηλικιωμένους, γυναίκες και αθώους ανυπεράσπιστους φτωχούς ανθρώπους, καταστρέφοντας υποδομές, σχολεία, νοσοκομεία, αρχαία μνημεία κ.α.
Όταν πρόκειται να επιδοτήσουν τους εφοπλιστές, για τις «άγονες» γραμμές, όπου δρομολογούν τα αναξιόπλοα πλοία τους, τα επικίνδυνα για την ασφάλεια των ανθρώπων που μετέφεραν, όποτε αυτοί γουστάρουν και με όποιο τίμημα αυτοί αποφασίζουν, το κάνουν χωρίς κανένα δισταγμό, βρίσκοντας χρήματα, από τα ταμεία, τα οποία βέβαια για τους αγρότες και για τους εργαζόμενους είναι άδεια».
Η Επιτροπή Ειρήνης του Ν. Καβάλας καλεί τον φιλειρηνικό λαό να σταθεί δίπλα στη φτωχή και μεσαία αγροτιά και να στηρίξει το νόμιμο και δίκαιο αγώνα της.

Σχετικά Άρθρα