Γενική

Συμπαράσταση Μητροπολίτη Ξάνθης στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Επιστολή συμπαράστασης στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. κ. Παντελεήμων. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Παναγιώτατε,
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε Εσείς και ο Παλαίφατος Οικουμενικός Θρόνος. Η προχθεσινή όμως δήλωση Σας «με σταυρώνουν», μας συγκλόνισε.
Ο Ιερός Κλήρος, οι Άρχοντες και ο Λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, στεκόμαστε δίπλα Σας συγκυρηναίοι στον καθημερινόν Σας αγώνα για την δόξα του Ενανθρωπίσαντος Κυρίου και για την συνέχιση της ιστορικής προσφοράς του Οικουμενικού Θρόνου.
Μετά σεβασμού και της εν Κυρίω αγάπης
Ξάνθης Παντελεήμων».
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει η Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου: «Για τους ανά τον κόσμο Ορθοδόξους Χριστιανούς, για όλους τους Χριστιανούς κάθε Ομολογίας, για κάθε νουνεχή θρησκευόμενο οποιασδήποτε αναγνωρισμένης θρησκείας, καθώς επίσης και για τους Αρχηγούς κρατών από την Ευρώπη και την Αμερική, μέχρι την Ρωσία, τις Αραβικές μουσουλμανικές χώρες, την Αφρική και μέχρι την Αυστραλία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνωρίζεται ως ο Αρχηγός των τριακοσίων εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών ανά τον κόσμο.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με έδρα την Κωνσταντινούπολη, είναι φορέας ιστορίας και πολιτισμού 1700 ετών, συνεχούς μαρτυρίου και μαρτυρίας της ακραιφνούς Ορθοδόξου Πίστεως μας.
Θεωρούμε ότι η δημόσια τοποθέτηση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου αποτελεί κραυγή αγωνίας για την εμπέδωση των θρησκευτικών ελευθεριών και στην γειτονική χώρα Τουρκία, τις οποίες απολαμβάνει κάθε θρησκευόμενος πολίτης της Ε.Ε.»

Σχετικά Άρθρα