Γενική

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΩΡΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Μια πολύ καλή πρωτοβουλία έλαβε χώρα στην πόλη μας τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από τον Ξανθιώτη μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Κεϋβανίδη. Πρόκειται για τη συγκέντρωση δώρων, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας του μουσικοσυνθέτη. Τα δώρα που συγκεντρώθηκαν, μοιράστηκαν την περασμένη Δευτέρα, σε παιδιά της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης που το είχαν ανάγκη, καθώς και σε παιδιά από τον οικισμό του Δροσερού. Στην ευγενική αυτή χειρονομία του μουσικοσυνθέτη, αρωγοί ήταν εθελοντές από την Κοινωνική Πρόνοια, οι οποίοι μοίρασαν τα δώρα στα παιδιά, τα οποία τα δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.
«Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Κεϋβανίδης, έκανε μια πολύ ευγενική χειρονομία. Έκανε μια συναυλία, στην διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν διάφορα παιχνίδια, προκειμένου να μοιραστούν, σε παιδιά που δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν ένα παιχνίδι για τον καινούργιο χρόνο. Η χαρά που προσφέρει ένα παιχνίδι στα παιδιά είναι γνωστή σε όλους. Η κίνηση αυτή του κ. Κεϋβανίδη δείχνει της ευαισθησία του για τα παιδιά, αλλά ενισχύει συγχρόνως και το δικό μας έργο, αφού τα παιχνίδια μοιράστηκαν με τη βοήθεια των εθελοντών της κοινωνικής πρόνοιας. Και εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο, από το να υπηρετούμε τον εθελοντισμό, στον οποίο πρωτεύει η προσφορά είτε η ηθική, είτε η υλική», είπε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, αναφερόμενη στη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία του μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Κεϋβανίδη.
Ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στη δυστυχία και στο μαρασμό που παρατηρείται σε κάποιους ανθρώπους, λέγοντας ότι το φαινόμενο συνεχώς αυξάνεται. Στη διανομή των δώρων, ο κ. Κεϋβανίδης, είδε στοιχεία εγκατάλειψης, όπως είπε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα οι εικόνες αυτές να του δώσουν περισσότερη τροφή, για να συνεχίσει το σκοπό αυτόν. Ο μουσικοσυνθέτης ετοιμάζει μια νέα δουλειά με τραγούδια, τη «φεγγαροφωτιά», στην οποία συμπεριλαμβάνονται εννιά τραγούδια, τα οποία μιλάνε για παιδιά που υποφέρουν.

Δημήτρης Κεϋβανίδης«Από πολίτες διαπίστωσα εκείνη τη μέρα, ότι εθελοντικά έφερναν τα δώρα, για να βοηθήσουν ως ιδιώτες, ως πολίτες του νομού της Ξάνθης στο πρόβλημα. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά εκείνα, που έφεραν τα παιχνίδια, για τα άλλα παιδάκια που δεν παίζουν και έστειλαν το μήνυμα ως παιδιά, ώστε να αντλήσουν μέσα από αυτό οι μεγάλοι την ευθύνη, την οποία πρέπει να έχουμε προς τα παιδιά. Ο «χρυσός κανόνας» στο να μπορούμε να δώσουμε αυτά που έχει η ψυχή μας, είναι να σκεφτούμε τον εαυτό μας ως παιδί και κοιτώντας πίσω στη δική μας παιδική ηλικία, να συνεχίσουμε μπροστά».

Βάσει στοιχείων, σχεδόν δέκα εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με τη φτώχεια. Άλλα 143 εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό, ενώ 93 εκατ. παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ο Καθηγητής Βιοηθικής Πίτερ Σίνγκερ, λέει ότι όσο δεν κάνουμε τίποτε -σε ατομικό επίπεδο- για την καταπολέμηση της φτώχειας που μαστίζει τον αναπτυσσόμενο κόσμο, είναι σαν να αρνούμαστε να βρέξουμε τα παπούτσια μας.

Σχετικά Άρθρα