Γενική

Για πρώτη φορά αντιδήμαρχος ο Σαμπρή Μπεκτές

Χωρίς εκπλήξεις έγινε η επιλογή των νέων αντιδημάρχων από το Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη. Στο σημερινό μας φύλλο, φιλοξενείται ο παραμένων αντιδήμαρχος Γιώργος Παπασταματίου και ο νεοεπιλεγμένος Σαμπρή Μπεκτές.
Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπασταματίου, εξακολουθεί να αναπληρώνει το Δήμαρχο κατά το χρόνο απουσίας του, προΐσταται και διευθύνει όλα τα Τμήματα της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών για όλες τις αρμοδιότητες τους, εκτός εκείνων, η άσκηση των οποίων έχει μεταβιβασθεί σε άλλους αντιδημάρχους, εκδίδει τις πράξεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις, για το διορισμό και τις κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές όλου του προσωπικού του Δήμου, συνυπογράφει τους βεβαιωτικούς καταλόγους και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμή των δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και τελεί τους Πολιτικούς Γάμους.
«Τους δημοτικούς συμβούλους τους εκλέγει ο λαός στις εκλογές. Από’ κει και πέρα είναι στη διάθεση του δημάρχου να μοιράσει τα «πόστα», ώστε ο συνδυασμός να αποδώσει καλύτερα. Έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος του Κ.ΑΠ.Η. του δήμου Ξάνθης και πιστεύω μετά από μια καλή χρονιά στην αντιδημαρχία, ο κ. δήμαρχος μου έδωσε μια παράταση για δεύτερο έτος, αφού με την εμπειρία από την προηγούμενη χρονιά, πιστεύει ότι θα αποδώσω καλύτερα. Εγώ αυτό ελπίζω και αυτό προσπαθώ. Οι αιρετοί πάντα είναι υποχρεωμένοι να προσπαθούν για το καλύτερο. Αυτό θα κάνω και εγώ. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και του δήμου και των συνδημοτών και ελπίζω με πολλή δουλειά να τα καταφέρω. Ευχαριστώ το δήμαρχο Ξάνθης για την εμπιστοσύνη, την οποία δείχνει για το πρόσωπό μου», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπασταματίου.
Νέες και άγνωστες αρμοδιότητες, ανέλαβε η νέα επιλογή του δημάρχου, στη θέση του παραιτηθέντος Στάμου Τριμίντζιου. Ο Σαμπρή Μπεκτές ως νέος αντιδήμαρχος προΐσταται και διευθύνει το Γραφείο Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και το Γραφείο Σχεδίου Πόλεως και Πολεοδομικών Εφαρμογών του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, υπογράφει κάθε σχετικό έγγραφο και ασκεί καθήκοντα πειθαρχικού προϊσταμένου, ενώ ανέλαβε και την ευθύνη και εποπτεία της καλής λειτουργίας του Γραφείου Προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία. Καλή επιτυχία και στους δύο.

Αλλαγές στις αντιδημαρχίες, σε πρόσωπα και στους τομείς ευθύνης τους, έφερε το νέο έτος. Ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του και η θητεία των νέων αντιδημάρχων, θα είναι ενός έτους. Στο δήμο της Ξάνθης οι αντιδήμαρχοι παραμένουν οι ίδιοι, εκτός από τη θέση του κ. Μπεκτές, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του παραιτηθέντος Στάμου Τριμίντζιου. Για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η τελευταία χρονιά που οι νυν δημοτικές αρχές θα βρίσκονται στο τιμόνι των Δήμων, καθώς στα τέλη του Φθινόπωρου του 2010 θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σαμπρή Μπεκτές
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα, που ο δήμαρχος με τοποθέτησε στη θέση του αντιδημάρχου. Τα καθήκοντά μου είναι στην τεχνική υπηρεσία και στα συνεργεία, κάτι που είναι και το στοιχείο μου, διότι τυγχάνω οικοδόμος. Είμαστε σε προεκλογική χρονιά, βαδίζουμε σε αυτήν και εγώ θα προσπαθήσω από τη μεριά μου όσο μπορώ να βοηθήσω το συνδυασμό, για το καλό των συνδημοτών μας. Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Με το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας, όπως αυτός θα προκύψει από τον «Καλλικράτη», θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στις 14 Νοεμβρίου για τους νέους δήμους.

«Με την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κεντρική διοίκηση του κράτους απελευθερώνεται και αφιερώνεται στην επιτελική, σχεδιαστική, συντονιστική και ελεγκτική δράση», λέει ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα