Γενική

«Ανοίξτε τώρα το θεσμικό διάλογο για τον «Καλλικράτη»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Φωτιές ανάβει στις τοπικές κοινωνίες το νέο σχέδιο των συνενώσεων. Με τη δημοσιοποίηση των επίσημων προτάσεων της ΚΕΔΚΕ για τον νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης ξεκινούν ντέρμπι για τις έδρες των νέων δήμων και τα όριά τους.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων περιμένει τώρα την κυβερνητική αντιπρόταση, αλλά και τα χρήματα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση.
Πρόσφατα κατατέθηκε προς διαβούλευση το νέο Σχέδιο «Καλλικράτης» που προβλέπει μεταξύ άλλων την αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της χώρας μας.
Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος, βλέποντας την αδράνεια του Δημάρχου Ξάνθης, όπως λέει ο ίδιος, απέστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει: «Ήδη από το Δεκέμβριο λάβατε επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ με την οποία ζητούσε την άποψη των παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές.
Λίγες μόνο ημέρες πριν από το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στις 18-20 Ιανουαρίου ουδεμία συνάντηση ανταλλαγής απόψεων έγινε σε ευρύ επίπεδο. Και σαν τέτοιο ευρύ επίπεδο δε μπορεί να νοείται τίποτα άλλο παρά η Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ την οποία σεις έχετε την αρμοδιότητα να συγκαλέσετε. Μην λησμονούμε, άλλωστε, ότι υπάρχουν πολλοί αυτοδιοικητικοί σχηματισμοί και δημοτικές παρατάξεις του Νομού μας που δεν εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ. Έτσι είναι πραγματικά απορίας άξιο αν υπάρχει η διαμορφωμένη πρόταση της ΤΕΔΚ Νομού Ξάνθης, και αν υπάρχει ποια είναι αυτή και πόσο αντιπροσωπευτική της βούλησης του συνόλου των αυτοδιοικητικών παραγόντων του τόπου μας είναι.
Μ’ αυτές τις σκέψεις και ανησυχίες θα ήθελα ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» να σας ζητήσω να θέσετε το αίτημα της έκτακτης σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ στο Διοικητικό της Συμβούλιο και να προχωρήσετε άμεσα στη λήψη σχετικής απόφασης για τη σύγκληση αυτή», καταλήγει ο κ. Πούλιος.

Η Επιστολή Πούλιου
Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην επιστολή του ότι η ΚΕΔΚΕ ενημερώνει με εγκυκλίους της τις κατά τόπους Ενώσεις και ΟΤΑ,ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, για τις διαδικασίες διαβούλευσης επί του Σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ενόψει της σχετικής συζήτησης στο ετήσιο τακτικό της συνέδριο στις 18 Ιανουαρίου. Σε άλλους Νομούς οι Πρόεδροι των Τοπικών Ενώσεων έχουν ήδη προχωρήσει σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις με θέμα τους τη διοικητική αναδιάρθρωση.

«Ο σχεδιασμός της «Νέας Αρχιτεκτονικής», έγινε με το βλέμμα προσηλωμένο στο τι έχει ανάγκη η χώρα και ο πολίτης. Είναι μια δομική αλλαγή με μόνιμο χαρακτήρα», λέει η κυβέρνηση.

Για την εξυπηρέτηση του πολίτη ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται ο θεσμός των δημοτικών ΚΕΠ, με τη δημιουργία μικρών, αποτελεσματικών «Δημοτικών e – ΚΕΠ», σε κάθε γειτονιά ή χωριό ανάλογα με τις ανάγκες εξυπηρέτησης.

Σχετικά Άρθρα