Γενική

Ο Δήμαρχος αποφασίζει για πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά

Δήλωση Χ. Μούρκα για τον Αντιδήμαρχο κο Μπεκτέ μετά από δημοσιεύματα

Με βάση όσα ακούγονται και γράφονται σε μερίδα του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων στο Δήμο της Ξάνθης, γίνεται γνωστό από το γραφείο του Δημάρχου Ξάνθης ότι: «Η επιλογή των Αντιδημάρχων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Δημάρχου και ως εκ τούτου κάθε άλλη αναφορά για παρεμβάσεις τρίτων, στο μόνο που στοχεύουν είναι η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων και προβλημάτων εκεί που δεν υπάρχουν».
Σε τηλεφωνική επικοινωνία της εφημερίδας μας με τον Δήμαρχο Ξάνθης ξεκαθάρισε ότι η ίδια δήλωση ισχύει και για τον ορισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κου Φιλίππου.
Δήλωση Χ. Μούρκα
Εξάλλου, μετά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ξάνθης τα οποία αναφέρονται στην αξιοποίηση του Δημοτικού συμβούλου της παράταξης του κου Στυλιανίδη κου Μπεκτές, σε θέση αντιδημάρχου ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Χρήστος Μούρκας δήλωσε τα εξής:
«Α) Η τοποθέτηση των αντιδημάρχων στους Δήμους είναι αποκλειστικά δικαίωμα και ευθύνη του κάθε Δημάρχου ο οποίος κάνει τις επιλογές του αφουγκραζόμενος την θέληση των συμβούλων της παράταξής του, αλλά το ποιο σημαντικό, λαμβάνοντας και αφομοιώνοντας την θέληση της βάσης, των πολιτών, του κυρίαρχου λαού.
Συζητήσεις και απόψεις όλων των Δημοτικών του συμβούλων, πάντα επιζητεί, αναζητά και αφουγκράζεται ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης και βεβαίως την τελική απόφαση την λαμβάνει ο ίδιος και μόνο ο ίδιος.
Ο Θεσμικός ρόλος του καθενός μας είναι να στέκεται με τις απόψεις του, τις θέσεις του και τους προβληματισμούς του, δίπλα στο ηγετικό πρόσωπο του Δημάρχου μας του Μιχάλη Στυλιανίδη, ενός Δημάρχου των αποφάσεων και των έργων.
Β) Εκφράζοντας την προσωπική μου θέση για τον διορισμό των Αντιδημάρχων έχω να πώ ότι από την πλευρά του ο καθένας έχει προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα ευθύνης του και κατόπιν τούτου τους εύχομαι μια πετυχημένη χρονιά στο έργο τους για το καλό της πόλης μας.
Γ) Είναι γνωστό ότι ο κος Μπεκτές είναι εξέχων πρόσωπο της τοπικής μας κοινωνίας και η αξιοποίησή του σε θέση αντιδημάρχου, πιστεύω ότι είναι απόλυτα αποδεκτή από την τοπική μας κοινωνία που με ωριμότητα και ευθύνη κρίνει πρόσωπα, θεσμούς και πολιτικές επιλογές.
Για τον κο Μπεκτές εκφράζω τις διπλές μου ευχές. Για το ότι εισήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και για επιτυχία στο δύσκολο έργο του που είναι βέβαιο ότι θα φέρει σε πέρας καθώς η εμπειρία του είναι μεγάλη στο αντικείμενο που ανέλαβε.
Δ) Η παράταξή μας διαχρονικά αντιμετωπίζει το θέμα της μειονότητας με πολιτικές και κοινωνικές επιλογές, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χωρίς σκοπιμότητες και υστεροβουλίες, αναγνωρίζοντας σε κάθε βήμα την ομόνοια και την σύμπνοια της κοινωνίας στην Ξάνθη.
Ε) Τέλος, πεποίθηση μου είναι ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Αιρετή θέση που κατέχουν, έχουν την δυνατότητα και την πολιτική ευθύνη που πηγάζει από την επιλογή που έγινε από τον λαό να προσφέρουν τα μέγιστα για την Ξάνθης μας».

Σχετικά Άρθρα