Γενική

«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε βράδυ»

ΕΛΛΙΠΗΣ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Π. ΧΡΥΣΑ

Συνεχώς πληθαίνουν τα παράπονα κατοίκων του οικισμού της Παλιάς Χρύσας, τα οποία αφορούν στην έλλειψη φωτισμού, που χαρακτηρίζει την περιοχή. Οι κάτοικοι του οικισμού είναι πλέον αγανακτισμένοι, αφού παρόλο τις προσπάθειες που έχουν πραγματοποιήσει, απευθυνόμενοι στους αρμόδιους φορείς, η κατάσταση στην περιοχή τους παραμένει η ίδια, εδώ και πολλά χρόνια. Ο οικισμός είναι αρκετά μακριά και απομονωμένος, χωρίς κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι θα μπορούσαν έστω, να δώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους. Ο υπάρχον φωτισμός στους δρόμους είναι ελλιπής και δεν αρκεί να φωτίσει επαρκώς, ούτως ώστε να δημιουργείται μια αίσθηση ασφάλειας στους διερχόμενους πεζούς, τις βραδινές και νυχτερινές ώρες. Πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και οι διερχόμενοι οδηγοί, οι οποίοι αδυνατούν να δούνε τους πεζούς, με αποτέλεσμα αυτοί να φαίνονται την τελευταία στιγμή, καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση πεζών, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τους οδηγούς. Τα παιδιά των κατοίκων αδυνατούν να κυκλοφορήσουν κατά τις βραδινές ώρες, κάτι που επιβαρύνει αρκετά τους γονείς τους, αφού είναι αναγκασμένοι να τα πηγαινοφέρνουν οι ίδιοι. Στο όλο πρόβλημα, προστίθενται και τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κλοπών, κάνοντας τη ζωή των κατοίκων της περιοχής ακόμη πιο επίφοβη. Οι κάτοικοι ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος, αφού πρόκειται για την ασφάλειά τους. Οι έως τώρα προσπάθειές τους δεν απέδωσαν καρπούς.
Στους δρόμους της Παλιάς Χρύσας υπάρχει φωτισμός, ο οποίος όμως κρίνεται από τους κατοίκους ελλιπής, ζητώντας την άμεση τοποθέτηση περισσότερων κολονών, οι οποίες θα φωτίζουν καλύτερα τους δρόμους της περιοχής, δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα ασφάλειας, το οποίο θα τους επιτρέπει να κυκλοφορούν πιο άνετα, όταν πέφτει το σκοτάδι..

Κάτοικοι περιοχής
«Αισθανόμαστε μεγάλη ανασφάλεια, λόγω της έλλειψης φωτισμού στους δρόμους της περιοχής μας. Το να κυκλοφορήσεις βράδυ στους δρόμους της Παλιάς Χρύσας είναι αρκετά επικίνδυνο και μάλιστα για πολλούς λόγους. Ο οικισμός είναι αρκετά απομονωμένος και η κυκλοφορία ατόμων στους δρόμους δεν είναι συχνή. Ο ελλιπής φωτισμός μας κάνει να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε το βράδυ. Αλλιώς είναι όταν υπάρχει φως και αλλιώς είναι χωρίς φως. Οι υπάρχουσες λάμπες δε φτάνουν. Με το που πέφτει το σκοτάδι, μαζευόμαστε όλοι μέσα. Εκτός αυτό, πολλές φορές κινδυνεύουμε και από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αφού οι οδηγοί τους δε μας βλέπουν. Ας κάνουν ό,τι μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες».

Οι κάτοικοι ελπίζουν να ακουστούν οι διαμαρτυρίες τους και οι αρμόδιοι φορείς να προβούν στην τοποθέτηση στύλων με φως, ούτως ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν πιο άνετα.

Εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι περαστικοί, που κάνουν απλό περπάτημα , οι οποίοι όπως λένε, δε βλέπουν που πατάνε.

Σχετικά Άρθρα