Γενική

Σημαντικά αφιερώματα

Από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, με πλούσιο πρόγραμμα, με αφιερώματα στον κινηματογράφο και το βιβλίο, το θέατρο, τη φωτογραφία, τα Βαλκάνια. Δίνει τη δυνατότητα στο σινεφίλ κοινό της ευρύτερης περιοχής να παρακολουθήσει δυσεύρετες ταινίες. Οι συνεργασίες με άλλα φεστιβάλ και λέσχες φέρνουν νέους δημιουργούς στην πόλη και δίνουν το βήμα σε νέους κινηματογραφιστές.
Για το 1ο εξάμηνο του 2010 θα προβληθουν τα αφιερώματα:
To θέατρο στον κινηματογράφο Το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζει και σχολιάζει μεγάλες παραστάσεις που μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη.
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ. Προβολές εμπνευσμένες από το μύθο του Ορφέα.
Ένα αφιέρωμα στον ANDREI TARKOVSKY, όλες του οι ταινίες και 3 ντοκιμαντέρ σχετικά με το έργο και τη ζωή του.
Φύση ο πολιτισμός μας, προβολές με αναφορές στο περιβάλλον.
Και το 5 Αnim fest σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό κέντρο κινουμένων σχεδίων.
Τέλος η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ παρουσιάζει εδώ και χρόνια στην πόλη μας, βραβευμένες ταινίες από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ- Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο.
Από τις 15 έως και τις 17 Ιανουαρίου το σινεφίλ κοινό της περιοχής μπορεί να παρακολουθήσει βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ, στον πολυχώρο του Λαογραφικού Μουσείου.
11 ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο
Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ στην αιχμή της τεχνολογίας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή όλες τις ταινίες ανεξάρτητα από τη φόρμα και την ποιότητα τους. Έκανε δόγμα την αμφίδρομη σχέση δημιουργού και θεατή συνθέτοντας το πρόγραμμα του από ένα μωσαϊκό ήχων και εικόνων διαφορετικών μεταξύ τους. Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ θέλει να εξερευνήσει τα όρια της εικόνας και του ήχου. Όλες οι τάσεις που αναπτύσσονται σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη θα αποτελέσουν ένα ζωντανό εργαστήρι για την τέχνη της εικόνας, δημιουργώντας ένα μεγάλο παζλ με αντιφάσεις και συνθέσεις.
Η ταινία οφείλει να βρει το φυσιολογικό της δρόμο που είναι η προβολή.

Σχετικά Άρθρα