Γενική

ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ»

Είπαν τα κάλαντα και μοίρασαν δώρα

Κοντά στους ηλικιωμένους του γηροκομείου Ξάνθης, βρέθηκαν μέλη από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», το πρωί της παραμονής της πρωτοχρονιάς. Τα μέλη του συλλόγου, τα οποία επισκέφθηκαν το γηροκομείο Ξάνθης «Άγιος Βασίλειος», τραγούδησαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και μοίρασαν δώρα στους τροφίμους, κάνοντάς τους χαρούμενους αυτές τις άγιες μέρες. Οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι, δέχθηκαν με χαρά τα μέλη του συλλόγου Σαρακατσαναίων, με τα οποία αντάλλαξαν ευχές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οργανοπαίκτες του συλλόγου, οι οποίοι με τα τραγούδια τους, ξεσήκωσαν τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου, οι οποίοι χόρεψαν στους ρυθμούς των σαρακατσάνικων τραγουδιών. Με μεγάλη χαρά επίσης, δέχθηκαν οι τρόφιμοι και τα δώρα των μελών του συλλόγου. Τέτοιες μέρες οι τρόφιμοι του γηροκομείου Ξάνθης έχουν την ανάγκη συμπαράστασης όλου του κόσμου, εκτός των δικών τους και θέλουν βρίσκονται μαζί με ανθρώπους, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα.
«Οι άνθρωποί μας αυτές τις ημέρες, περιμένουν να ακούσουνε κάποιος να τραγουδήσει τα κάλαντα. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη αυτές τις ημέρες. Χαίρομαι που αυτό έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς, διότι όλοι ετοιμάζονται για την «αυγή» του νέου χρόνου και είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι εδώ, μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους. Μας επισκέφθηκαν λοιπόν μέλη του συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης, τα οποία έδωσαν αυτήν τη χαρά στους ηλικιωμένους τροφίμους του γηροκομείου. Μακάρι αυτές οι επισκέψεις να πραγματοποιούνται όλη τη χρονιά», είπε η Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης Βιβή Στυλιανίδου.
Οι ηλικιωμένοι, εμφανώς συγκινημένοι άκουσαν τα κάλαντα και δέχθηκαν τα δώρα των μελών του συλλόγου, τα οποία τα έδωσαν από καρδιάς.

Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων «Ο Λεπενιώτης»
«Σεβόμενοι πάντα τους μεγαλύτερους, επισκεφθήκαμε το γηροκομείο Ξάνθης, πλημμυρισμένοι από ανθρωπιά και ζεστά συναισθήματα, για να ευχηθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους καλή χρονιά, υγεία και κουράγιο. Καταφέραμε και συγκεντρώσαμε κάποια δώρα, τα οποία μοιράστηκαν στους τροφίμους. Ψάλαμε και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ενώ με το χορό και το τραγούδι, πιστεύω ότι διασκεδάσαμε τους ηλικιωμένους, βγάζοντάς τους, έστω και για λίγο, από την ρουτίνα της καθημερινότητας».

Σχετικά Άρθρα