Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Θα μάθουμε άραγε; Χάρηκαν οσοι άκουσαν τον Υπουργό Οικονομικών να ισχυρίζεται ότι τώρα θα εφαρμοστεί το πραγματικό «Πόθεν Έσχες» και φαντάστηκαν ότι τα λόγια έχουν και την σημασία τους. Σκέφτηκαν ότι καιρός ήταν πλέον να μάθει και ο απλός κοσμάκης τις λοβιτούρες και τις λαμογιές των πολιτικών προσώπων που κατά γενική ομολογία μπήκαν στην πολιτική «ξεβράκωτοι» και σήμερα κατέχουν σπίτια, βίλες, καταθέσεις και παίρνουν ζωή χαρισάμενη. Άνθρακας ο θησαυρός αφού αποφασίστηκε ότι η αναγραφή των περιουσιακών στοιχείων (κινητών και ακινήτων) θα αρχίσει να καταγράφεται από το έτος 2011.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, όπως είθισται, ένας παραπολιτικός Καζαμία, που θα αφορά κυρίως τους πολιτικούς της περιοχής μας και όχι μόνο. Παρά τις υπερβολές, που συνήθως περιλαμβάνονται στις «προφητείες» ενός Καζαμία, το χιούμορ και μόνο αυτό ήταν η «πυξίδα» μας στα σχόλια που ακολουθούν.

ΞΥΡΑΦΙ
Στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας τοποθετήθηκε με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Θόδωρος Αμπαζής. Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση το Σώμα με ψήφους πέντε υπέρ και δύο κατά της πρότασης, ενέκρινε την τοποθέτηση του Θόδωρου Αμπαζή για την συγκεκριμένη θέση.

Ο ΧΡΟΝΟΣ
Ποιος είπε ότι οι πολιτικές ζυμώσεις σταματούν κατά την διάρκεια των γιορτών; Δεν πέρασε απαρατήρητη η συνάντηση που πραγματοποίησε σε ταβέρνα στο Ανθοχώρι ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ιλχάν Αχμέτ με μειονοτικούς που πρόσκεινται στο κόμμα της Ν.Δ. από το νομό Ροδόπης. Η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα και έγινε αναφορά στην πρόσφατη αποχώρηση των στελεχών της μειονότητας από το κόμμα της Ν.Δ. Αν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον Ιλχάν Αχμέτ να αποζητά εκ των υστέρων συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ
Μετά και τη χθεσινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών στη Λειβαδιά το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των νέων κινητοποιήσεων των αγροτών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν σύλλογοι αγροτών από τον Έβρο μέχρι τη Θήβα και μάλιστα το Συντονιστικό Όργανο συνεδρίασε σε διευρυμένη μορφή με τη συμμετοχή δύο ακόμη αγροτικών συλλόγων, της Καστοριάς και της Χαλκιδικής που δεν είχαν λάβει μέρος στις προηγούμενες συσκέψεις. Θυμίζουμε ότι η τελευταία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Νικήσιανη Παγγαίου και μάλιστα τότε ο εκλιπών δήμαρχος Παγγαίου, Τριαντάφυλλος Κουκούδης, είχε παραθέσει γεύμα στους διοργανωτές μετά τη σύσκεψη. Οι αγρότες συμφώνησαν ότι οι κινητοποιήσεις είναι γι’ αυτούς μονόδρομος και ο μοναδικός τρόπος για να υπερασπιστούν τις πάγιες θέσεις και τα αιτήματά τους.

Σχετικά Άρθρα