Γενική

Υπερμαραθωνοδρόμος στην Ξάνθη

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΥ.Κ.Π.Ε.) Ν. Ξάνθης, παρουσιάζει τον Οικονομολόγο και Υπερμαραθωνοδρόμο, κ. Δημήτριο Κρυστάλλη στην ενδιαφέρουσα ομιλία του με τίτλο: «Υπερμαραθώνιος: Γιατί τρέχεις;
Γιατί πάντα ο δρόμος με βγάζει εκεί που θέλω να πάω…» την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010, στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9.
Πρόκειται για ένα ταξίδι στα όρια της ανθρώπινης θέλησης.
Έναν οδηγό αντοχής κι επιβίωσης! Η αφετηρία, ο τερματισμός κι ενδιάμεσα, χιλιόμετρα, πολλά χιλιόμετρα!
Θα δούμε την πορεία των ανθρώπων εκείνων που αποφασίζουν να τρέξουν σε αγώνες δρόμου διανύοντας 150, 200, 250 χιλιόμετρα! Η προετοιμασία, οι συνθήκες, οι στόχοι, τα συναισθήματα, η διατροφή, η ομάδα, η άμιλλα, η επιστήμη και άλλα πολλά! Γιατί. Ο αγώνας ήδη έχει αρχίσει…
Παράλληλα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Λεωνίδα Δόγκαρη με τίτλο, «Σπάρταθλον: στα βήματα του Φειδιππίδη».
Αναμφισβήτητα το Σπάρταθλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα Ολυμπιακά ιδεώδη της φιλίας και της ειρήνης, της ανιδιοτέλειας και της συναδέλφωσης, αποστρεφόμενο την σύγχρονη τάση για εμπορευματοποίηση του αθλητικού ιδεώδους.
Η υπεράνθρωπη προσπάθεια έχει ως ανταμοιβή μόνο ένα στεφάνι αγριελιάς και λίγο νερό από τα χέρια μιας νεαρής Σπαρτιάτισσας, για όσους κατορθώσουν να φτάσουν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα…στη Σπάρτη.

Σχετικά Άρθρα