Γενική

Άρεσε στους Ξανθιώτες

ΤΟ 2009 ΕΦΕΥΓΕ, ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΕΡΧΟΤΑΝ
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς τους Ξανθιώτες, οι οποίοι είδαν ένα τρένο, στους δρόμους της πόλης και φυσικά όχι πάνω σε ράγες.
Πρόκειται για το τρενάκι του δήμου, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία και κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη. Η αγορά της Ξάνθης, έσφυζε από ζωή εκείνη την ώρα, κάνοντας τους καταναλωτές να νοιώσουν ότι βρίσκονται σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη, βορείων συντεταγμένων. Η μπάντα του δήμου ήταν επάνω στο τρενάκι, σε αυτή την παρθενική του βόλτα, παίζοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Οι βόλτες του στην αγορά της Ξάνθης έδωσε μια άλλη νότα και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό, οι αντιδράσεις του οποίου έδειχναν το πόσο αρεστό είναι.
Η μηχανή από το τρενάκι είναι ένα αλλαγμένο Τογιότα, στο οποίο έγιναν οι κατάλληλες μετατροπές. Έχει δύο βαγόνια, το καθένα από τα οποία χωρά 18 άτομα, ενώ παρουσιάζει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό γνώρισμα, με το ταυτόχρονο στρίψιμο των ροδών, κάτι που είχε προβλεφθεί, λόγω των στενών της παλιάς πόλης. Ξεκίνησε από το λιμνίο και μέσω της λεγόμενης «παραλίας» κατευθύνθηκε προς όλες τις κεντρικές οδούς της Ξάνθης, προκαλώντας στο πέρασμά του αισθήματα χαράς, σε όσους είχαν την ευκαιρία να το βλέπουν. Η συνέχιση της λειτουργίας του, αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά της πόλης, βγάζοντας τους καταστηματάρχες από το αδιέξοδο των τελευταίων μηνών. Η πολυπόθητη ανάσα είναι απαραίτητη για τα καταστήματα της Ξάνθης, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Σχετικά Άρθρα