Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΒΟΜΒΑ ΘΑΝΑΣΗ ΞΥΝΙΔΗ: Επιμένω στην αρχική πρότασή μου…Μία Ξάνθη, ένας Δήμος! Την ίδια ώρα, ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ που και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης είχε διαχωρίσει τη θέση του από τη παράταξη του κ.Χρίστου Πούλιου, επανέλαβε την αρχική του θέση, «Μια Ξάνθη, ένας Δήμος», προκειμένου όπως τόνισε, «να σταματήσει κι αυτή η στρατιά των επαγγελματιών δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων κλπ», ώστε και το κράτος να ωφεληθεί οικονομικά, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει πιο ισχυρή και ευέλικτη.
Μαχητής

Αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2010, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου έχοντας στην ημερήσια διάταξη του 39 θέματα, τα περισσότερα εκ των οποίων, υπηρεσιακού χαρακτήρα.
Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο κος Φανουράκης ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συνέβαλαν στο έργο της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» δίνοντας ο καθένας τους από 50 Ευρώ, χρήματα τα οποία θα στηρίξουν την βοήθεια που δίνεται αυτές τις ημέρες σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Αδέσμευτη

Τουλάχιστον κατά… 80% πρόκειται να ανανεωθεί ο δημοτικός συνδυασμός του Λάκη Στυλιανίδη, σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Λάκης επιδιώκει την διαμόρφωση ενός νέου- εντελώς διαφορετικού προφίλ στον καταπονημένο συνδυασμό του, με πρόσωπα που από μόνα τους θα εγγυηθούν την επανεκλογή του στον Δήμο Ξάνθης! Από την μεριά του ο Χρίστος Πούλιος δεν πρόκειται όμως να καθίσει με σταυρωμένα χέρια… Τα ανοίγματα και οι προτάσεις που έχει κάνει εμμέσως και αμέσως σε γνωστούς Ξανθιώτες συζητιούνται, ενώ κάποιοι από αυτούς ήδη συμφώνησαν! Τα πράγματα θα είναι δύσκολα και για τις δύο πλευρές, ενώ το τελευταίο σενάριο περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας Σγουρίδη μάλλον πέφτει το κενό… Πρόσφατες οι δημόσιες δηλώσεις του πρ. αντιπροέδρου, πως ως σοβαρός πολιτικός δεν πρόκειται να αθετήσει την πολιτική θέση και στάση που εξέφρασε επανειλημμένα για το συγκεκριμένο θέμα.
Θράκη

Στην εθνική φιλοτιμία στοχεύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητώντας «συμμετοχή και ευθύνη» από τους πολίτες προκειμένου να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση που εγγυάται την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου εξόδου από την κρίση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στην πρόσφατη ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο. Αυτό ήταν το μήνυμα και ο σκοπός της επίσκεψης του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στην Ξάνθη, η οποία εντάσσεται και στο πλαίσιο της εκστρατείας των στελεχών της κυβέρνησης στην περιφέρεια με αυτή τη στόχευση.
Εμπρός

Προβληματισμός, ένταση, αλλά και διάθεση για συνεργασία προς όφελος των μελών του Επιμελητηρίου και της τοπικής αγοράς ήταν αυτά που κυριάρχησαν στην τελευταία κατά πάσα πιθανότητα συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.
Αγώνας

Η μεγάλη πλειοψηφία των κατόχων IX μεγάλης ηλικίας είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, των οποίων η δεινή κατάσταση, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγνωρίζεται εμπράκτως και με την απόφαση χορήγησης εκτάκτου βοηθήματος «κοινωνικής αλληλεγγύης». Έρχεται όμως η ίδια η κυβέρνηση να το πάρει πίσω, με το άλλο χέρι, με την δυσβάστακτη αύξηση των τελών κυκλοφορίας και την γενικότερη φορομπηχτική της πολιτική. Επειδή η ανάλγητη φορομπηχτική επιδρομή κατά των IX, επιχειρείται να δικαιολογηθεί με οικολογικά προσχήματα, καλούμε την κυβέρνηση να μας εξηγήσει πως είναι δυνατό ένα Seat Ibiza SC E 1.2 1200 cc με μικρότερες εκπομπές 128g/Km να πληρώνει διπλάσια τέλη από ένα “οικολογικό” Lexus RX450h SC-L με εκπομπές 1489/km;
Ακρίτας

Σχετικά Άρθρα