Γενική

Χ. Πούλιος: «Κυνική η ομολογία Δημάρχου περί ρεαλιστικού προϋπολογισμού»

Σε ήπιους τόνους εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για την «Ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010»

Με χαμηλούς τόνους ξεκίνησαν οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, είχε μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010, ενώ τη δεύτερη συνεδρίαση απασχόλησαν 39 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Δήμαρχος Ξάνθης: «Είναι ένας προϋπολογισμός, ο οποίος απεικονίζει την πραγματικότητα»
Ξεκινώντας η συζήτηση για το θέμα του προϋπολογισμού, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι είναι εναρμονισμένος με το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου για τη διετία 2009- 2010, τονίζοντας ότι τα έσοδα υπολογίστηκαν βάσει τα αναμενόμενα και δεν περιέχουν υπερβολές.
«Λάβαμε υπόψη τις μηδενικές αυξήσεις για τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους, αφού για όλους τους συμπολίτες μας, θα είναι μια δύσκολη χρονιά και δεν προβλέπουμε κανένα δάνειο, για να καλύψουμε μέρος των εξόδων του προϋπολογισμού. Στο σκέλος των εξόδων, συνεχίζουμε την επιτυχημένη μας προσπάθεια για τον περιορισμό των δαπανών στις απολύτως αναγκαίες, όπως στα έξοδα διοίκησης, στις δαπάνες υπέρ των διάφορων ταμείων, στις εισφορές για τους συνδέσμους, καθώς και στις επιχορηγήσεις των νομικών προσώπων του δήμου. Συμπερασματικά είναι προϋπολογισμός, που απεικονίζει την πραγματικότητα, σέβεται τις δύσκολες συνθήκες της εποχής και είναι αναπτυξιακός, σύμφωνα με το πρόγραμμα που περιλαμβάνει», είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ζητώντας συγχρόνως από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, την ψήφο τους.
Οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης, μιλώντας για τον προϋπολογισμό, ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό, ο οποίος είναι ρεαλιστικός και δεν επιβαρύνει τους Ξανθιώτες.
Χρήστος Πούλιος: «Πρόκειται για κυνική ομολογία του Δημάρχου»
«Κυνική ομολογία», χαρακτήρισε το λόγο του κ. Στυλιανίδη, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος, διότι, όπως είπε δεν απεικονίζει καμία πραγματικότητα.
«Δεν είδα καμία προσπάθεια αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, ούτε καμιά σύσταση γραφείου, το οποίο θα ασχοληθεί με αυτό. Αντιθέτως είδα έργα, τα οποία τα «κουβαλάμε» από πέρυσι και έτσι διογκώνουμε τον προϋπολογισμό. Θα σταθώ λίγο στο κονδύλιο αποδοχής εκτάκτων υπαλλήλων, οι οποίοι αυξάνονται κατά 20%, κάτι που με βάζει σε υποψίες, λόγω της ερχόμενης προεκλογικής χρονιάς» , είπε συγκεκριμένα ο Επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την αλλαγή» Χρήστος Πούλιος.
Για προϋπολογισμό λάθους πολιτικής και προοπτικής μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης, αφού δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες των πολιτών, δίνοντας το παράδειγμα ότι, ενώ η Ξάνθη είναι η πιο βρώμικη πόλη, κάτι που λέγεται από όλους, Ξανθιώτες και επισκέπτες, ο προϋπολογισμός μειώνει τις δαπάνες για την καθαριότητα.
Ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2010 ψηφίστηκε από τη Συμπολίτευση και καταψηφίστηκε από όλη την αντιπολίτευση.
Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση για το Δημοτικό Ραδιόφωνο
Έτσι όπως ανεβάζουμε την ένταση στο ραδιόφωνό μας, έτσι ανέβηκαν και οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στη συζήτηση, η οποία αφορούσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.
Η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου, εξαπέλυσε πυρά κατά της Δημοτικής Αρχής για μεροληψία, η οποία λαμβάνει χώρα στις εκπομπές του δημοτικού ραδιοφώνου. Παίρνοντας το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης Ιωάννης Χρηστίδης, μίλησε για ένα ραδιόφωνο, το οποίο ενημερώνει άμεσα τους πολίτες για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ξάνθης, δίνοντας το «βήμα» σε όλους, αφού όπως είπε είναι ανοιχτό για όλους. Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος, λαμβάνοντας το λόγο και με έντονο ύφος, δήλωσε τη δυσαρέσκειά του για το δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης, λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει ποτέ κληθεί να μιλήσει για κάτι, σε αυτά τα τρία χρόνια, που είναι στην αντιπολίτευση και κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, εξέφρασαν την άποψη ότι, το δημοτικό ραδιόφωνο πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Αφορμή της συζήτησης, υπήρξε το ποσό των 40.000 ευρώ, το οποίο προορίζεται για το δημοτικό ραδιόφωνο.
Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης χαρακτηρίστηκαν ως θέματα ρουτίνας.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα