Γενική

Κέφι, τραγούδι και χορός πλαισίωναν μια μοναδική γιορτή

Εξαιρετική η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 3 ου Λυκείου Ξάνθης

Μια φανταστική γιορτή, έλαβε χώρα στο 3 ο Λύκειο Ξάνθης, στα πλαίσια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το πρωί της Τετάρτης, στο αμφιθέατρο του σχολείου.
Τα παιδιά, που συμμετείχαν σε αυτήν, δούλεψαν με κέφι και μεράκι, πηγαίνοντας για πρόβες ακόμα και τις Κυριακές, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες με βροχή και κρύο, γεγονός που έδειξε την όρεξη και το μεράκι τους, για την πλήρη επιτυχία της γιορτής. Οι μαθητές, υπό τις οδηγίες των καθηγητριών τους Δήμητρας Γιαννίτου, Αλίκης Μιχαλοπούλου και Έλενας Τάτσιου, δούλεψαν σκληρά, για ένα άψογο αποτέλεσμα, όπως αυτό που παρουσιάσανε.
Το όλο θέαμα ήταν εκπληκτικό, αφού τόσο οι εμφανίσεις των παιδιών, όσο και ο στολισμός του αμφιθεάτρου, ήταν πραγματικά άψογα.
Έλενα Τάτσιου: «Αυτήν τη γιορτή θέλουμε να την κάνουμε θεσμό»
Η όρεξη των παιδιών που συμμετείχαν στη γιορτή, είχε φανεί ακόμα από τη στιγμή, που άρχισε η συζήτηση για αυτή. Δουλεύοντας στο κρύο, αφού τις Κυριακές το σχολείο είναι κλειστό, προετοιμάστηκαν για μια γιορτή, που παρόμοιά της δεν πραγματοποιήθηκε σε σχολείο της Ξάνθης.
Στη χορωδία συμμετείχαν μαθητές του λυκείου με πολύ καλές φωνές, ενώ και τα παιδιά που τραγούδησαν μόνα τους πάνω στη σκηνή, τα πήγαν τέλεια.
«Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό, γιατί τα παιδιά είχαν πολύ μεγάλη όρεξη. Ήταν μία προσπάθεια που θέλουμε να την κάνουμε θεσμό. Έχουμε έναν πάρα πολύ ωραίο χώρο και θέλουμε οπωσδήποτε να τον εκμεταλλευτούμε, ανεβάζοντας θεατρικά έργα, χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και ό,τι άλλο θέλουν τα παιδιά. Θέλω να τονίσω ότι, τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη αγάπη για κάτι διαφορετικό. Ό,τι τους δίνει αυτήν τη διέξοδο, πραγματικά τους αρέσει πάρα πολύ και βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η προσπάθεια όλων των παιδιών ήταν εκπληκτική. Τις Κυριακές που κάναμε πρόβες, το αμφιθέατρο δεν ήταν ζεστό και όμως τα παιδιά το αψήφησαν», δήλωσε η Καθηγήτρια του 3 ου Λυκείου Ξάνθης και Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε Ξάνθης Έλενα Τάτσιου.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα