Γενική

«Έχω βάλει μια ασπίδα γύρω από τον εαυτό μου»

Συνέντευξη της ανερχόμενης τραγουδίστριας Αγγελικής Δάρρα στην XanthiNews

Η Αγγελική Δάρρα είναι μια νέα αλλά πολύ έμπειρη τραγουδίστρια. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς και πετυχημένους συναδέλφους της. Το 2006 κυκλοφόρησε το maxi single «Αγάπη μου συγνώμη» και το ομώνυμο τραγούδι αγαπήθηκε ιδιαίτερα.
«Αναντικατάστατος κανείς δεν είναι» είναι ο τίτλος του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ της και το έχουν επιμεληθεί ο Άγγελος Σφακιανάκης και ο Αντώνης Γούναρης, το δίδυμο που έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην πορεία μεγάλων καλλιτεχνών.
Σε συνέντευξη της στην XanthiNews η Αγγελική Δάρρα δήλωσε ότι φοβάται πολύ τις αρρώστιες και παρακαλάει πάντα το Θεό μόνο για να υπάρχει υγεία στην ίδια, στην οικογένειά της και σε όλο τον κόσμο. Δηλώνει ότι δε φοβάται το μέλλον, γιατί όταν είναι κάποιος καλά και έχει την υγειά του μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα. Ασχολείται με το θαλάσσιο σκι, χειμώνα καλοκαίρι και δηλώνει «εχθρός» του ύπνου. Δεν είναι πολύ του καφέ και λατρεύει τη λογοτεχνία.
ΧΝ: Έχετε δεχθεί σκληρή κριτική για τη δουλειά σας. Πόσο αρνητικά σας επηρέασε η κριτική αυτή;
Αγγελική Δάρρα: Έχω μάθει να μη με επηρεάζει τίποτα αρνητικά. Έχω βάλει μια ασπίδα γύρω από τον εαυτό μου. Μ αρέσει να ακούω κάποια πράγματα και εξετάζω αν αυτό ισχύει ή όχι, γιατί η σκληρή κριτική, μπορεί να είναι απλά και κακοβουλία ανθρώπων. Δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι αρεστός στο 100% του συνόλου. Όσο καλός ή κακός τραγουδιστής και να σαι, μπορεί να υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων, που να μη σε αποδέχεται. Η σκληρή κριτική που δέχθηκα, αφορούσε κυρίως στην εμφάνισή μου. Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή της εικόνας και δίνεται μεγάλη βάση στο εξωτερικό κομμάτι και όχι σε αυτό, που θα έπρεπε να δίνεται βάση, δηλαδή στο τραγούδι. Κατά πόσο κάποιος έχει ταλέντο και μπορεί να το κάνει αυτό ως επάγγελμα.
ΧΝ: Θα κάνατε τα πάντα κ. Δάρρα για την καριέρα σας ή έχετε θέσει ένα προσωπικό «φρένο»;
Α.Δ: Όχι δε θα έκανα τα πάντα, γιατί αν έκανα τα πάντα, μέχρι τώρα θα είχα πέντε πλατινένιους. Σε καμιά περίπτωση δε θα έκανα τα πάντα. Έχω επιλέξει ένα δρόμο λίγο πιο δύσβατο, αν θέλετε, για να τα καταφέρω, με περισσότερες δυσκολίες από κάποιο άλλο δρόμο, που θα με έκανε πιο γρήγορα αναγνωρίσιμη. Αυτό είναι επιλογή μου. Θέλω να μπορώ να κοιμάμαι καλά το βράδυ και θέλω να τα χω καλά με την Αγγελική, να τα χω καλά μαζί μου.
ΧΝ: Ο τίτλος του τελευταίου σας CD είναι «αναντικατάστατος κανείς δεν είναι». Σχετίζεται αυτός ο τίτλος με την προσωπική σας ζωή;
Α.Δ: Αυτή είναι μια γνωστή λαϊκή ρήση. Η αλήθεια είναι ότι την πιστεύω. Η μόνη σχέση που δεν μπορεί να αντικατασταθεί στη ζωή είναι η μητέρα. Αυτό δεν αντικαθίσταται, αλλά οποιαδήποτε άλλη μορφή σχέσης, είτε αυτή είναι μία φιλία, ένας έρωτας, αυτά αντικαθιστούνται. Αν μαλώσεις με κάποιον φίλο σου ή αν χωρίσεις από το δεσμό σου, αυτό δε σημαίνει ότι, δε θα ξαναγαπήσεις ή ότι δε θα ξανακάνεις φίλους.
ΧΝ: Ποια στοιχεία καλλιτεχνών κρατάτε και ποια απορρίπτετε, με την έννοια αν και πόσο επηρεάζεστε από άλλους καλλιτέχνες;
Α.Δ: Όταν πηγαίνω σε ένα μαγαζί και βλέπω ένα πρόγραμμα, δίνω μεγάλη βάση και δείχνω μεγάλη προσοχή από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο καλλιτέχνη. Πιστεύω ότι ακόμη και ο πιο «μικρός» σε ένα μαγαζί, που ανοίγει το πρόγραμμα, μπορεί να έχει κάτι πάρα πολύ καλό και να πάρεις κάτι. Μου αρέσει πάρα πολύ να μελετάω, γιατί με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι γίνεσαι καλύτερος, να ακούω τραγουδιστές που είναι καλοί και μου αρέσουν, καθώς και να μαθαίνω κομμάτια. Είναι πάρα πολύ καλό αυτό. Εξελίσσεσαι και ρεπερτοριακά και τεχνικά.
ΧΝ: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Α.Δ: Ξέρετε την παροιμία, που λέει «όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει»; Αυτό είναι ένα μάθημα πάρα πολύ καλό. Εμένα μου έχει συμβεί τουλάχιστον. Αυτήν τη στιγμή δουλεύω με το Χρήστο Πάζη. Έχω βγάλει ένα καινούργιο κομμάτι το «μ ένα φιλί», το οποίο κυκλοφορεί διαδικτυακά και στα ραδιόφωνα και είναι ένα house κομμάτι, λίγο διαφορετικό από τις προηγούμενες δουλειές μου. Ετοιμάζω ένα cd single, το οποίο, αν όλα πάνε καλά, θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο. Η τωρινή συνεργασία μου με το Χρήστο Πάζη, ήταν πολύ ξαφνική και γρήγορη. Στο παρελθόν έχουμε ξανασυνεργαστεί και τώρα αποφασίσαμε να κατεβούμε «παραλιακή». Πηγαίνουμε πολύ καλά και το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.
ΧΝ: Ποια είναι η Αγγελική Δάρρα;
Α.Δ: Όσον αφορά στη συμπεριφορά μου, έχω πάντα με τους συναδέλφους μου πολύ καλές σχέσεις. Έχω τυπικές και φιλικές σχέσεις. Δεν έχω όμως ποτέ ιδιαίτερα πολλά- πολλά. Δηλαδή να μπαινοβγαίνω στα καμαρίνια και να μιλάω ατελείωτα. Αυτό δεν το έκανα ποτέ. Οι φίλοι μου, φίλοι μου όμως, δεν είναι από τη δουλειά μου. Από τη δουλειά έχω συνεργάτες. Οι κολλητοί μου και τα άτομα που έχω κοντά μου, τα γνωρίζω πολλά χρόνια. Από τη δουλειά μου δεν μπορώ να πω ότι έχω φίλους. Από τη δουλειά μου έχω πολύ καλούς συνεργάτες. Μην παρεξηγηθώ και πούνε ότι «αυτή δε μιλάει κανέναν». Απλά αυτό που για μένα σημαίνει φιλία δε συμβαίνει με τη δουλειά μου.

Σχετικά Άρθρα