Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Εφόσον κατέβει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ο Παναγιώτης Σγουρίδης, δεν αποκλείεται να τον ακολουθήσουν Δημήτρης Μπένης, Γιάννης Παπαμαρκάκης και δύο «τρανταχτά» ονόματα… «Μάζωξη» φίλων που ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις, είχε και πάλι τη Δευτέρα το βράδυ ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στη παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη και η «επιμονή» του στη στήριξη των γνωστών «επαγγελματιών» του Δήμου και του «υπαρχηγού Μανώλη Τσέπελη», φαίνεται πως διογκώνει καθημερινά το βαρύ κλίμα που από καιρό έχει διαμορφωθεί σε βάρος του.
Μαχητής

Όπως είναι γνωστό ο Αλέκος Κυριακίδης, καταλαμβάνει την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου, Στάμου Τριμίντζιου. Η τελετή ήταν ολιγόλεπτη και σεμνή, όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις και, σύμφωνα με τον δημοτικό κώδικα, ο Δήμαρχος ανέγνωσε τον καθιερωμένο όρκο, τον οποίο επανέλαβε ο κύριος Κυριακίδης… Στο τέλος της ορκωμοσίας, ο Δήμαρχος το ευχήθηκε στον κ. Κυριακίδη, να έχει κάθε επιτυχία στην εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του Δημοτικού Συμβούλου λέγοντας πως, ήδη γνωρίζει τα καθήκοντα της θέση του και μπορεί να προσφέρει πολλά στον Δήμο της Ξάνθης!!!
Αδέσμευτη

Για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία, η Θράκη «δίνει» τρία πρωτοκλασάτα στελέχη στην κυβέρνηση. Η υφυπουργοποίηση του Γιώργου Ντόλιου σε ένα από τα πιο δύσκολα και συγχρόνως πιο «αβανταδόρικα» χαρτοφυλάκια, ισχυροποιεί πολιτικά τον ακριτικό Έβρο και παράλληλα συμπληρώνει την «τρίλιζα» πρωτοκλασάτων της ευρύτερης περιοχής μας… Τιμή για την Θράκη και συγχρόνως ιστορική ευθύνη για τα τρία στελέχη (Ξυνίδης, Πεταλωτής, Ντόλιος) έναντι των συντοπιτών τους. Η «Θ» θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή και με τους τρεις, ελπίζοντας εκ του αποτελέσματος να δικαιωθούν οι όποιες προσπάθειές τους… Αν και τώρα, μ’ αυτές τις προϋποθέσεις, δεν καταφέρουμε να κάνουμε «πράγματα» γι’ αυτό το τόπο, τότε… θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και οι πολιτικοί μας άξιοι του… «κρίματος»
Θράκη

Το τέλος εποχής για την διοίκηση Παπά στη ΣΕΚΑΠ δόθηκε χθες 10 Δεκεμβρίου στην τακτική συνεδρίαση των μετόχων της εταιρείας, οπότε και εξελέγη ομόφωνα το νέο Διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Οι μέτοχοι έκαναν ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση της μεγαλομετόχου Α.Τ.Ε. για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε να τεθεί σε ψηφοφορία με τη σύμφωνη γνώμη του νομικού συμβούλου της εταιρείας.
Εμπρός

Ο κόσμος πλέον αναζητά τη χαμένη του ελπίδα…… Ζητείται ελπίς λοιπόν…..κάτι ήξερε ο αείμνηστος και λατρεμένος μου Αντώνης Σαμαράκης όταν το 1954 έγραφε το ομώνυμο βιβλίο του, μια συρραφή διηγημάτων που καθρέπτιζαν το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό κλίμα της εποχής εκείνης, με μηνύματα όμως διαχρονικά…… Ζητείται ελπίδα για τον καταστηματάρχη, για τον εργαζόμενο, τον νέο των επτακοσίων ευρώ, για τον άνεργο…… Ζητείται ελπίδα για όλους, μόνο που δεν ξέρουμε αν είναι εύκολος ο δρόμος της αναζήτησης και κατά πόσο τυχεροί θα είμαστε αν μας ακούσει και βρεθεί στο δρόμο μας
Αγώνας

…τα ερωτήματα που εύλογα έθεσαν οι Πολίτες για την Αλλαγή. Aναφορικά με τη στάση που κρατά ο σύλλογος υπαλλήλων του Δήμου σε ότι αφορά στις προσλήψεις. Ιύμφωνα με την ανακοίνωση των συλλόγου λοιπόν το δικαίωμα στην εργασία είναι απολύτως σεβαστό. Το θέμα είναι πόσοι και ποιοι το σέβονται. Ας απαντήσει λοιπόν ο σύλλογος τι στάση κράτησε στο θεμάτων προσλήψεων στους παιδικούς σταθμούς; Τι στάση κράτησε στις οκτάμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα όπου είναι κοινά μυστικό ότι όποιος έχει πρόσβαση βρίσκει και θέση;Τι στάση κρατά στην τακτοποίηση παιδιών υπαλλήλων; Άραγε βγήκαν ποτέ στο δρόμο να μιλήσουν με τον απλό πολίτη που κι όταν ακόμη βγαίνει προκήρυξη δεν κάνει τον κόπο να καταθέσει χαρτιά αφού η άποψη που επικρατεί είναι άτι άδικα θα μπει στον κόπο; Και μη μου πει κανείς ότι αυτά δεν ευσταθούν γιατί όλοι έχουμε παραδείγματα στο κοντινό μας περιβάλλον, Καλό λοιπόν να μιλάμε για ηθική όμως η κοινή γνώμη κάθε άλλο παρά συνηγορεί σε αυτά που καλά κάνουν από τη μεριά τους και προασπίζονται.
Τόλμη

Σχετικά Άρθρα