Γενική

Εγκαινιάστηκε η φιάλη αγιασμού στον Πετεινό

Ο οικισμός απέκτησε ένα μέρος για τον αγιασμό των υδάτων

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα, τελέσθηκαν τα εγκαίνια της φιάλης αγιασμού στον Πετεινό του Δήμου Βιστωνίδας, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.
Η κολυμβήθρα αγιασμού των υδάτων, κατασκευάστηκε μέσα στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στα εγκαίνια, παρόλες τις άσχημες καιρικές συνθήκες, παραβρέθηκε πλήθος κατοίκων του οικισμού, καθώς και τοπικοί άρχοντες, όπως ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου.
Οι εργασίες κατασκευής της φιάλης ξεκίνησαν πριν από αρκετούς μήνες και ολοκληρωθήκαν με έξοδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετεινού. Πρόκειται για ένα εξωτερικό κτίσμα, το οποίο θα χρησιμεύει για τον αγιασμό των υδάτων και πιθανόν για βαπτίσεις, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Η όλη διαδικασία ξεκίνησε το 2006, όταν άκουσα τον Πατέρα Ιωάννη να λέει ότι, ολόκληρος Πετεινός δεν έχει ένα μέρος για να κάνουμε τον αγιασμό των υδάτων. Ύστερα από αυτήν την κουβέντα του Πατέρα Ιωάννου, κάθησα και το σκέφτηκα και το επόμενο καλοκαίρι το έκανα πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο, να κάνουμε μόνοι μας ένα μέρος για τον αγιασμό των υδάτων. Ο σκοπός ήταν να γίνει η φιάλη αγιασμού και αργότερα να κάνουμε και καμιά βάφτιση το καλοκαίρι. Εμείς το κάναμε με μεγάλη χαρά, χωρίς να σκεφτούμε το κόστος, το οποίο ανήλθε τελικά γύρω στις 20.000 ευρώ. Το κάναμε με μεγάλη ευχαρίστηση, γιατί μπορεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος να έβαλε τα λεφτά, αλλά είναι σα να το κατασκεύασαν οι κάτοικοι», δήλωσε στην «ΧΝ» ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετεινού Ευστάθιος Τουρουνίδης.
Ο κ. Τουρουνίδης αποκάλυψε ότι στα άμεσα σχέδια του συλλόγου, είναι η κατασκευή μιας παιδικής χαράς, αφού πρώτα βρεθεί ο κατάλληλος φυλασσόμενος χώρος, χωρίς να σκεφτούνε το κόστος.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα