Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε χθες στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μιλήσουν στον ελληνικό λαό για το σχέδιο δράσης και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, με σκοπό ν’ αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση της χώρας. Ανέφερε πως βασικός τους στόχος είναι να μειώσουν το έλλειμμα κατά 4 μονάδες μέχρι το τέλος του 2010 ενώ σημείωσε πως το έλλειμμα μέχρι το 2014 θα πρέπει να έχει φτάσει στο 3%. Είπε πως το πρόβλημα της αντίδρασης των αγορών αφορά το θέμα της αξιοπιστίας της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά «η βόμβα της αναξιοπιστίας της χώρας έσκασε στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου»
Παρατηρητής της Θράκης

Από τις τοπικές αρχές εξαρτάται η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της. Μία κλινική, ίσως η μοναδική στο είδος της στη νότια Ευρώπη έχει χτιστεί στην Κομοτηνή και περιμένει την άδεια λειτουργίας της από τις τοπικές αρχές για να ανοίξει τις πύλες της. Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη ψυχιατρική μονάδα που εντός ολίγων ημερών ολοκληρώνονται οι εργασίες της στον προαύλιο χώρο της, για να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς. Περιλαμβάνει 160 κλίνες και 80 τεράστιους θαλάμους, χώρους ψυχαγωγίας – δεξιοτήτων, καλλιτεχνικής δημιουργίας, εργοθεραπείας, τραπεζαρίες, χώρους κινηματογράφου και θεάτρου κ.α.
Φωνή της Ροδόπης

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη Δευτέρα συγκεκριμένο πακέτο μέτρων για την υπέρβαση της κρίσης. Αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια από όλους για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και στις πρωτοβουλίες για να βγει η χώρα από την κρίση. Εγκαινιάζοντας τον εθνικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι μέσα σε τρεις μήνες η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις εκείνες, που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να βουλιάξει η χώρα από το χρέος. Δυστυχώς σ’ αυτόν έλαχε ο κλήρος να πάρει τις επώδυνες αποφάσεις που όμως είναι αναγκαίες αν θέλουμε να ξεφύγει η χώρα από την χρεωκοπία.
Ξυράφι

Τα αυτονόητα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο δίκτυο CBS ο οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, που όφειλε να τα δημοσιοποιήσει εδώ και χρόνια και έπεσαν πάνω του τόσο οι επίσημες αρχές της Τουρκίας, όσο και οι Τούρκοι εθνικιστές και το παρακράτος. – Η επίμαχη φράση που ενόχλησε ήταν ότι «προτιμούμε να παραμείνουμε εδώ ακόμα και αν σταυρωνόμαστε μερικές φορές, διότι το Ευαγγέλιο λέει όχι μόνο να πιστεύουμε στο Χριστό, αλλά και να υποφέρουμε για τον Χριστό». – Και η κραυγή αγωνίας του οικουμενικού Πατριάρχη έχει να κάνει με τα προσωπικά του βιώματα, που ως Ίμβριος στην καταγωγή είδε τα πάντα να γίνονται από το επίσημο τουρκικό κράτος, προκειμένου να εξαφανιστεί ο ελληνικός πληθυσμός του νησιού, αλλά και οι χιλιάδες Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. – Με εξοντωτικούς νόμους, με μεθοδεύσεις και δήμευση περιουσιών, με οργανωμένα πογκρόμ, βιασμούς και τρομοκρατία, με θανάτους, βασανιστήρια και γενοκτονίες. – Δίκαια λοιπόν, αναρωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι «στην ιστορία μας δεν υπήρξε σταύρωση και δεν θα υπάρξει. Η παρομοίωση αυτή δεν ταιριάζει με την ώριμη προσωπικότητα του. Η ιστορία του τουρκικού έθνους έχει οικοδομηθεί πάνω στην θρησκευτική επιείκεια. Ελπίζω τα λόγια αυτά να ειπώθηκαν εκ παραδρομής». – Δεν γνωρίζει, δηλώνει ο κ. Νταβούτογλου τί σημαίνει σταύρωση στην κοινωνία αγγέλων που μας περιγράφει και συγχρόνως βέβαια απειλεί έμμεσα και τον οικονομικό Πατριάρχη να ανακαλέσει τα όσα είπε. Θαρρείς και δεν γνωρίζει ότι η Τούρκικη κυβέρνηση θέλει με οποιονδήποτε τρόπο να εξαφανίσει το οικουμενικό Πατριαρχεί από την πόλη. – Ήδη οι Τούρκοι εθνικιστές συμπληρώνουν το θεάρεστο έργο των απειλών του κ. Νταβούτογλου ανασύροντας από το συρτάρι τους νομοθεσίες και το άρθρο 301, που προβλέπει ποινές φυλάκισης για προσβολή της τουρκικής κυβέρνησης. Η τουρκική δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Η σταύρωση συνεχίζεται…
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα