Γενική

Συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Δέντρο των ευχών» των προσκόπων Ξάνθης

«Ένα αστέρι… μια ευχή… μια ελπίδα…» ήταν το σύνθημα και της φετινής προσπάθειας, της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ξάνθης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά τροφίμων για τους συμπολίτες μας που για διάφορους λόγους χρειάζονται βοήθεια.
Η μεγάλη προσπάθεια προσφοράς και αγάπης µε την ονομασία «Το Δέντρο των Ευχών» ολοκληρώθηκε, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Ελπίδος, όπου το «δέντρο των ευχών» στολίστηκε με αρκετά αστέρια με ευχές και συγκεντρώθηκε από τους Ξανθιώτες το ποσό των 1.174 ευρώ, που µε περισσή αγάπη προσφέρανε. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα αγοραστούν τρόφιμα, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Δ..Ε.Α.Ξ., το οποίο έχει αναλάβει και την ευθύνη να μοιραστούν.
Χαράλαμπος Νασόπουλος: «Περίπου 400 οικογένειες, χρήζουν βοηθείας»
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, δεν εμπόδισαν τους Ξανθιώτες να σταματούν μπροστά στο «Δέντρο των ευχών» και να συμβάλλον έμπρακτα στη στήριξη των ανθρώπων, οι οποίοι το έχουν ανάγκη.
«Το δέντρο των ευχών είναι μια προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε πέρυσι, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Δ.Ε.Α.Ξ., με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, για την αγορά τροφίμων σε οικογένειες της πόλης μας, που έχουν ανάγκη. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 400 οικογένειες και προσπαθούμε, έστω τις μέρες των Χριστουγέννων, να τους βοηθήσουμε, μαζεύοντας χρήματα. Ο καιρός φέτος δε μας βοήθησε δυστυχώς. Οι Ξανθιώτες κρεμάσανε ένα αστέρι, το οποίο είναι φτιαγμένο από τα παιδιά, γράφοντας επάνω μια ευχή και αφήνοντας ό,τι έχουν ευχαρίστηση. Αν και είμαστε σε δύσκολους καιρούς, οι Ξανθιώτες κάνουν τα πάντα, για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους», δήλωσε στην «ΧΝ» ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ξάνθης Χαράλαμπος Νασόπουλος.
Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ξάνθης, ευχαριστεί θερμά τους Συλλόγους: Αναποφάσιστοι, Άνοιξη, Απαράδεκτοι, Κατασκηνωτές και το Σύλλογο Δραμινών Ν. ΞΑΝΘΗΣ, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια για να δοθεί μια ελπίδα σε όσους έχουν ανάγκη.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα