Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Επιστρέφουν την ερχόμενη βδομάδα οι δύο απολυόμενοι Μακρής και Βαμβακόπουλος, θα δουλέψει κανονικά και με δώρα εκπλήξεις όλες τις γιορτές! «ΤΕΛΟΣ» ΟΙ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ. *ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕ τελικά και από τις δύο πλευρές το κοινό τους συμφέρον, έπεσαν οι τόνοι και αναζητείται τρόπος να μεταφερθεί το ΚΑΖΙΝΟ κοντά στην ΕΓΝΑΤΙΑ Οδό και στο Εμπορικό Κέντρο της ΑΘΩΝΙΚΗΣ!. Τελικά τέλος καλό όλα θα καλά θα μπορούσε να πει κανείς, ύστερα από έντονες συγκρούσεις και ρήξεις μηνών που συνοδεύτηκαν από στάσεις εργασίας και αντιπαραθέσεις που οδήγησαν τις δυο πλευρές στα δικαστήρια. ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕ το κοινό τους συμφέρον, έπεσαν οι τόνοι και αναζητείται τρόπος να μεταφερθεί το ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ κοντά στην ΕΓΝΑΤΙΑ Οδό και στο Εμπορικό Κέντρο της ΑΘΩΝΙΚΗΣ προκειμένου να «ξεφύγει» από τα οικονομικά αδιέξοδα αλλά και αντί απολύσεων, να κάνει 80 προσλήψεις! Πηλαδάκης (που βρίσκονταν στη Ξάνθη από την Τετάρτη το βράδυ) και Σωματείο Εργαζομένων είχαν συνεχείς διαβουλεύσεις μέχρι να καταλήξουν σε τελική συμφωνία.
Μαχητής

Στην Τουρκία αισθάνομαι σαν να με σταυρώνουν καθημερινά.» Με αυτή τη φράση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξαπέλυσε δριμύτατο κατηγορώ κατά του τουρκικού κράτους για την εν γένει συμπεριφορά του απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αλλά και την ελληνική κοινότητα της Πόλης. Μιλώντας στην εκπομπή «60 minutes» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο Οικουμενικός Πατριάρχης για πρώτη φορά επιτίθεται ευθέως κατά του τουρκικού κράτους, καταγγέλλοντας την Άγκυρα ότι επιθυμεί την πλήρη εξαφάνιση τόσο της ελληνικής κοινότητας των 4.000 ανθρώπων όσο και του ιστορικού και ιερού ρόλου του Πατριαρχείου.
Αδέσμευτη

Με το μεγαλύτερο μέρος της να αναλώνεται στην ανάλυση των οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου Ξάνθης. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ακόμη τρόποι στήριξης της τοπικής αγοράς, ενόψει εορτών, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την ανέγερση του εμπορικού κέντρου «Flamingo» εντός των ορίων του Δήμου Βιστωνίδας. ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ… Στην ανάλυση που μοιράστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε μία αναλυτικότατη παρουσίαση των οικονομικών σχεδιασμών της κυβέρνησης, όπως αυτοί παρουσιάστηκαν από τον κ. Παπανδρέου. Τα κύρια συμπεράσματα που εξάχθηκαν από αυτή είναι ότι επίκειται μία ακόμη «φοροκαταιγίδα» για τους επαγγελματίες, χωρίς πρώτα να έχουν γίνει περικοπές στις σπατάλες του δημόσιου τομέα και χωρίς να προβλέπονται αναπτυξιακές ενισχύσεις, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κοινό ήταν επίσης το συμπέρασμα ότι η μη διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα έχει και πάλι ως αποτέλεσμα «να πληρώσουν και πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι…» όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε. Πάντως τόσο το αναλυτικό όσο και το μακροσκελές της παρουσίασης της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Σιούτα, ο οποίος την αποδοκίμασε, δηλώνοντας ότι «η ενασχόληση με άσχετα ζητήματα με την τοπική αγορά, όπως είναι η κρατική οικονομική πολιτική, δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη για ουσιαστική επανίδρυση.
Θράκη

Μετά από σιωπή τριών περίπου ετών που ο δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου, αποφάσισε προχθες το βράδυ να λύσει την σιωπή του και να μιλήσει για όλους και όλα στους δημοσιογράφους που συναντήθηκε στο «ΚΤΗΜΑ» Μεταξύ κρασιού και κουβέντας παρουσίασε το έργο του δήμου που ομολογουμένως δεν είναι μικρό.
Αγώνας

Έχετε σκεφτεί ότι μπορούμε να πάμε παντού με τα πόδια χωρίς να κινδυνεύουμε; Έχετε σκεφτεί ότι μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση και να μετατρέψουμε την πόλη της Ξάνθης και ιδιαίτερα την Παλιά Ξάνθη σε μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο φιλική προς τον πολίτη; Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε ως ενεργοί πολίτες. Γι’ αυτό βοηθείστε να κάνουμε την πόλη μας και την Παλιά Ξάνθη μια πρότυπη πόλη για τους πεζούς.
Εμπρός

Λες και οι δημότες χρειάζονται προτροπή, για να ξεχυθούν στην τοπική αγορά και να την ταρακουνήσουν από την αδράνεια των προηγουμένων μηνών. Τα «μπερεκέτια» των παλαιότερων χρόνων έχουν λήξει προ πολλού. Τότε, στις τοπικές αργίες και στα Σαββατοκύριακα οι Ξανθιώτισσες και οι Ξανθιώτες έσπευδαν τρέχοντας στις γειτονικές πόλεις, με σουξέ προτίμησης την Θεσσαλονίκη, για ή σταυρωμένα στο στήθος, να ελπίζουν στο χέρι του πελάτη που θα σπρώξει την πόρτα του μαγαζιού του. Επί ματαίω; Σχεδόν τις περισσότερες φορές.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα